Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Προτάσεις ψυχαγωγίας από το Δήμο Βόλου για το καλοκαίρι

Περισσότερες από 100 προτάσεις ψυχαγωγίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου για το Καλοκαίρι 2013. Πρόκειται για εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε γνωστούς αλλά και σε μη αξιοποιήσιμους έως τώρα χώρους, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου αλλά και εκδηλώσεις σύγχρονες, για όλες τις ηλικίες, που διοργανώνονται με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου.

2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία στο Βόλο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος στο Δήμο Βόλου η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία, από τις 13 έως τις 21 Ιουλίου, με τη συμμετοχή μουσικών από 20 Δημοτικά Ωδεία της χώρας και 53 Διδασκόντων Δημοτικών Ωδείων και Ιδρυμάτων του εξωτερικού. Το πρόγραμμα και οι στόχοι της Μουσικής Ακαδημίας παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, από τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Δημ.Μαραγκόπουλο και την εκπρόσωπο του Δικτύου Δημοτικών Ωδείων της χώρας Ερατώ Αλακιοζίδου.

Βλάβη σε αντλιοστάσιο ακαθάρτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης της ΔΕΥΑΜΒ,  τις βραδινές ώρες της 3ης Ιουλίου 2013, παρουσιάστηκε βλάβη στο αντλιοστάσιο ακαθάρτων της Β΄ ΒΙΠΕ, η οποία έθεσε εκτός λειτουργίας το σύνολο των αντλητικών συγκροτημάτων. Το ανεπεξέργαστο απόβλητο, ποσότητας 500-900 κυβικών μέτρων ανά 24ώρο, οδηγείται μέσω της υπερχείλισης του αντλιοστασίου, στην τάφρο αποχέτευσης όμβριων υδάτων της Β΄ΒΙΠΕ, αραιωμένο με την προσθήκη 1200 κυβικών μέτρων νερού, ενώ μικρό τμήμα του μεταφέρεται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων με βυτία προς επεξεργασία.