Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σε φάση υλοποίησης σημαντικό έργο για τη μείωση των διαρροών νερού και τη δημιουργία νέου υδροηλεκτρικού σταθμού από τη ΔΕΥΑΜΒ

Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Βόλου πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της πολιτικής που με σχέδιο και συνέπεια υλοποιούν η Δημοτική Αρχή Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, για εξοικονόμηση νερού και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο «Ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου – μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου», για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Τσολής Α.Ε. – ΛΕΩΝ Α.Τ.Ε.». Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 3.784.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων στα σχολεία του Δήμου Βόλου

Tο πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών των διδακτηρίων του ενιαίου Δήμου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε από την υπηρεσία το αναλυτικό πρόγραμμα συντηρήσεων για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-14, το οποίο διαμορφώθηκε έπειτα από συνολική καταγραφή των αναγκών και περιλαμβάνει ελαιοχρωματισμούς και υδροχρωματισμούς, ξυλουργικές εργασίες, αντικαταστάσεις μεταλλικών σωμάτων, επισκευές κουφωμάτων και υαλοπινάκων, ανακατασκευές σκεπών και στεγάστρων, συντήρηση σωμάτων κλιματισμού και θέρμανσης, καθώς επίσης παρεμβάσεις σε εξωτερικούς χώρους και αυλές των σχολείων.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς»

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζονται και κορυφώνονται το επόμενο τριήμερο στην παραλία της Αγριάς οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς», που φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια ζωής και διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου, τη Δημοτική Ενότητας Αγριάς και τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Ιουλίου με αφιέρωμα στην ιστορία της διοργάνωσης και προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ, για να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.