Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καθαρισμός του παραλιακού μετώπου από Πευκάκια έως Άγιο Στέφανο

Οργανωμένη επιχείρηση για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της περιοχής Αλυκών, από τα Πευκάκια έως και τον οικισμό Αγίου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Στην παρέμβαση συμμετείχαν 15 άτομα και συγκεντρώθηκαν συνολικά 120 σακούλες σκουπιδιών. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει καταφέρει να διασφαλίσει την καθημερινή παρουσία υπευθύνου για την καθαριότητα των ακτών σε όλες τις παραλίες του Δήμου.

Μειώθηκε το κόστος ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου Βόλου

Νέα μείωση στο κόστος λειτουργίας πέτυχε ο Δήμος Βόλου, αυτή τη φορά στον τομέα της ασφάλισης των οχημάτων του. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αλλάξει ο τρόπος διενέργειας του διαγωνισμού και από ετήσιος να γίνει για μία 2ετία, ο Δήμος Βόλου πέτυχε, μέσω του ανταγωνισμού της αγοράς, μείωση του ετήσιου κόστους από 150.000 € στις 110.000 €/έτος, ήτοι καθαρό όφελος 40.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Μειοδότρια εταιρία αναδείχθηκε η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Π.Μαβίδης για παραχώρηση ΕΑΚ: Πάνω από όλα θέτουμε την τήρηση της νομιμότητας

Απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Δημήτρη Καραγιάννη στον τοπικό Τύπο, σχετικά με το θέμα παραχώρησης του ΕΑΚ στην ομάδα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ.Παύλος Μαβίδης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αναμφίβολα μία από τις ιστορικές ομάδες του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, η οποία  έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας υπερήφανη την πόλη και τους χιλιάδες φιλάθλους της. Η ομάδα έχει την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Βόλου, όπως άλλωστε και όλες οι ομάδες σε δεκάδες αθλήματα που εκπροσωπούν το ενιαίο πλέον Δήμο Βόλου, με βάση τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας.

11η Γιορτή Πεπονιού αύριο το Σάββατο στο Διμήνι

Με τραγούδια και χορό θα γιορταστεί για 11η συνεχόμενη χρονιά φέτος η Γιορτή Πεπονιού στο Διμήνι, το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, με συνδιοργανωτές το Δήμο Βόλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διμηνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου. Στους επισκέπτες θα διατεθεί δωρεάν πεπόνι από τους ντόπιους παραγωγούς και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Η Γιορτή που έγινε παράδοση και θεσμός ξεκίνησε το 2002 με πρωτοβουλία πέντε μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου, με σκοπό τη διοργάνωση μιας ετήσιας εκδήλωσης που να χαρακτηρίζει την περιοχή.

"Μιας Πεντάρας Νιάτα"... και στη Νέα Ιωνία

Τα πιο διασκεδαστικά «νιάτα» του φετινού καλοκαιριού, συνεχίζουν το ταξίδι τους στις ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου, με επόμενο σταθμό το Θερινό Θέατρο της Νέας Ιωνίας. Με τη «νεανική» τιμή του εισιτηρίου στα 5€, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου γιορτάζει τα 20χρόνά του και προτείνει δύο απολαυστικές θεατρικές βραδιές στο δροσερό θέατρο της Νέας Ιωνίας.