Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σε νέα στέγη τη νέα σχολική χρονιά 10 Νηπιαγωγεία στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία

Στη μετεγκατάσταση 10 Νηπιαγωγείων που σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους, στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, προχωρά η Δημοτική Αρχή Βόλου, στο πλαίσιο ενός συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή Βόλου, με ένα συντονισμένο σχέδιο ορθολογικής αξιοποίησης των δημοτικών κτιρίων, εξοικονομεί χώρους για τις ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες, καλύπτοντας πρωτίστως τις ανάγκες για πιο ανθρώπινες συνθήκες στην εκπαίδευση των παιδιών.

Π.Σκοτινιώτης: Η υπόθεση της Πράξης Εφαρμογής Αγ.Παρασκευής απαιτεί υπευθυνότητα και όχι άγονες αντιπαραθέσεις

Με αφορμή ανακοίνωση του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Παρασκευής για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής της συνοικίας, ο  Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα: «Με λύπη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο το «πολεμικό ανακοινωθέν» του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγ. Παρασκευής, περί δήθεν τελεσιγράφων του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Ν.Μόσχου, σε σχέση με τη δήλωσή του για την υπόθεση της Πράξης Εφαρμογής και  την πρόσφατη παρέμβαση της Υφυπουργού κας Ζ.Μακρή στον Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Σ.Αλεξιάδη. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαριστούν την κα Υφυπουργό, αλλά και προσωπικά όλους τους βουλευτές του νομού, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Χρυσής Αυγής, για τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις τους, ενώ  εκτοξεύουν πυρά κατά του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και της Δημοτικής Αρχής, καλώντας τους να συνεργαστούν μαζί τους.

Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση τώρα! - Νέα κοινή παρέμβαση των 5 Δημάρχων

Οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ.Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, Πατρέων Γ.Δημαράς, Βόλου Π.Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φ.Φίλιος, επανέρχονται με κείμενο – παρέμβασή τους στη δημόσια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση των σχολικών φυλάκων. Τονίζουν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων, της ίδιας της λειτουργίας  των πόλεων και της χώρας, ενώ προαναγγέλλουν την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να συμβάλουν με ολοκληρωμένες προτάσεις στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων των πόλεών τους.

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με το Σύλλογο Επαγγελματιών Μακρινίτσας

Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας και δρομολογήθηκαν λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και την εικόνα της περιοχής, η οποία αποτελεί «βιτρίνα» του διευρυμένου Δήμου Βόλου.