Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επιπλέον κίνητρο από τη ΔΕΥΑΜΒ για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης σε Πορταριά-Μακρινίτσα

Νέα παράταση, έως 31 Οκτωβρίου 2013, για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς και Μακρινίτσας, αναμένεται να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην αυριανή του συνεδρίαση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή. Η παράταση αυτή συνδέεται με την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ  να δώσει ένα ακόμη κίνητρο στους υπόχρεους σε σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης. Ειδικότερα η ΔΕΥΑΜΒ, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού, προτίθεται να κατασκευάσει, με δική της εργολαβία, και τα φρεάτια ελέγχου πεζοδρομίου, με συνέπεια η επιβάρυνση του υπόχρεου να είναι μικρότερη λόγω της έκπτωσης που θα επιτευχθεί.

Τα αποτελέσματα αναλύσεων του νερού στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: Μετά από τη διακοπή λειτουργίας της γεώτρησης «Κναβάκι» στην Αγριά, διενεργήθηκε νέα, επαναληπτική δειγματοληψία στο δίκτυο της ύδρευσης της Αγριάς τη Δευτέρα 22.7.2013, τα αποτελέσματα της οποίας ως προς την περιεκτικότητα σε υδράργυρο κοινοποιήθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ αργά το μεσημέρι της Τρίτης 23.7.2013. Από τη δειγματοληψία προέκυψαν τα εξής: Τα τέσσερα από τα πέντε δείγματα που λήφθηκαν, είχαν περιεκτικότητα σε υδράργυρο κάτω από την ανώτατη παραμετρική τιμή που θέτει η νομοθεσία, η οποία είναι 1 ppm.

1.232 οι επιδοτούμενες θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς και τις άλλες δομές του Δήμου Βόλου

Είκοσι τρεις Παιδικοί Σταθμοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. – μεΑ) του Δήμου Βόλου, έχουν επιλεγεί για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ, για την περίοδο 2013 – 2014. Πρόκειται συγκεκριμένα για 12 δομές που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ» και 11 δομές του ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου, οι οποίες θα φιλοξενήσουν συνολικά 1.232 παιδιά με επιδότηση των γονέων από το πρόγραμμα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι εκκρεμούν ενστάσεις, που τελικά αν γίνουν δεκτές, η δυναμικότητα των δομών θα αυξηθεί κατά 130 παιδιά.

Το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών το Σάββατο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Μια αξέχαστη βραδιά με 500 και πλέον χορευτές και πάνω από 20 μουσικούς των απανταχού Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου – Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.), το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 19:00, στο παραλιακό πάρκο της Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών που φέτος έχει ξεχωριστή σημασία καθώς συμπίπτει και «αγκαλιάζει» τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Aγχιάλου στην Ανατολική Ρωμυλία (το 1906), ως ελάχιστος φόρος τιμής στις μνήμες των αδικοχαμένων Ελλήνων.