Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η πόλη του Βόλου υποδέχεται τα «αστέρια» της διεθνούς Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Στο Βόλο θα χτυπά από αύριο η «καρδιά» της διεθνούς Αστρονομίας, καθώς ξεκινά η 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, με τη συμμετοχή 160 μαθητών από 36 χώρες, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες, 100 περίπου καθηγητών και άλλων εκπαιδευτικών οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες και τα σεμινάρια της επιστημονικής συνάντησης.

Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών στη Ν.Αγχίαλο

Το 5ο πανελλήνιο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων, τα μέλη των οποίων έλκουν την καταγωγή τους από την Ανατολική Ρωμυλία, φιλοξενεί αύριο Σάββατο η Νέα Αγχίαλος με διοργανωτές το Δήμο Βόλου– Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό πάρκο της περιοχής, στις 7 το απόγευμα, ενώ την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Ιουλίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Ν.Αγχιάλου και ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. κ.Γεώργιου Μεριστούδη με θέμα «Μνήμες Προσφυγικού Ελληνισμού».

Αύριο Σάββατο η 15η Γιορτή Τσίπουρου στο Κατηχώρι

Τα καινούρια αποστάγματα θα έχουν την  ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παραβρεθούν αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου στη 15η Παραδοσιακή Γιορτή Τσίπουρου, στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Κατηχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς. Η Γιορτή Τσίπουρου στο Κατηχώρι δίνει επίσης τη δυνατότητα διασκέδασης και χαράς καθώς μετά την παρασκευή τσίπουρου ακολουθεί πανηγύρι με τη λαϊκή ορχήστρα «Σκαπανείς» που αποτελείται από τους: Στέφανο Βάτσιο στο μπουζούκι, Αλέξανδρο Βογιατζή στο τραγούδι, Βαγγέλη Δοδοντζίδη στα πλήκτρα και Μαριαλένα Δούλου στο κανονάκι.    

Η θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» στον Άγιο Λαυρέντιο

Συνεχίζονται οι θεατρικές βραδιές στο σύνολο των Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου με την παρουσίαση των θεατρικών παραστάσεων «Μιας Πεντάρας Νιάτα», «Μπαμπάδες με Ρούμι» και «Τα Μωρά τα φέρνει ο Πελαργός», σε συνεργασία του Δήμου Βόλου – Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., της Θεατρικής Ομάδας Νέας Αγχιάλου, της Θεατρικής Ομάδας «Θρυαλλίδα» και με την αμέριστη υποστήριξη των μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.