Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ν.Μόσχος: Ο Δήμος Βόλου θα τοποθετηθεί υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για τη μελέτη της ΑΓΕΤ

Όσον αφορά το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΓΕΤ, που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ.Νίκος Μόσχος διευκρινίζει με δήλωσή του τα ακόλουθα: «Η συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΓΕΤ ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στο Δήμο Βόλου προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά. Όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος Π.Σκοτινιώτης επισήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο την ύπαρξη της μελέτης, όπως και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έπειτα απ’ αυτό, ζητήσαμε εγγράφως τόσο τη μελέτη, όσο και την απόφαση, προκειμένου να εξεταστούν από τα αρμόδια στελέχη και τις υπηρεσίες του Δήμου και στη συνέχεια να εκφραστεί υπεύθυνα και τεκμηριωμένα η Δημοτική Αρχή για το σημαντικό αυτό θέμα.

Ασφαλές το νερό της Αγριάς για πόση

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκε ότι, το νερό της Αγριάς είναι πλέον ασφαλές προς πόση σε όλο το δίκτυο ύδρευσης, καθώς τα αποτελέσματα των τελευταίων επαναληπτικών δειγματοληψιών, που λήφθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και κοινοποιήθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ το απόγευμα της 30ης Ιουλίου, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων της περασμένης Παρασκευής.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αναλύσεις των τελευταίων δειγματοληψιών, η συγκέντρωση υδραργύρου σε όλο πλέον το δίκτυο είναι πολύ κάτω από την ανώτατη παραμετρική τιμή που θέτει η ν ομοθεσία.

Εκδηλώσεις στα Κ. Λεχώνια το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου

Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία των Κάτω Λεχωνίων το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Αυγούστου, με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου – Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας, την Τοπική Κοινότητα Κάτω Λεχωνίων και τον Δημοκρατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κ.Λεχωνίων. Για το Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί παραδοσιακό πανηγύρι με την Ορχήστρα του Δ.Πετρή, ενώ την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο γήπεδο μπάσκετ των Κάτω Λεχωνίων η θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα» θα παρουσιάσει το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι» των Μ.Ρέππα και Θ.Παπαθανασίου.