Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κορυφώνονται το Φθινόπωρο οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο “Pacific Princess”, το 8o κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Γιάλτα μεταφέροντας 665 επιβάτες και 369 άτομα πλήρωμα. Η πλειονότητα των επιβατών είναι Αμερικανοί, Άγγλοι και Καναδοί τουρίστες, αρκετοί από τους οποίους επέλεξαν να επισκεφθούν τα Μετέωρα και τη Μακρινίτσα, ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν να κάνουν βόλτες και ψώνια στην αγορά του Βόλου.

Θεοφίλεια: Διήμερες μουσικές εκδηλώσεις στο Λόφο της Επισκοπής

Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες ενταγμένες στον τοπικό πολιτιστικό θεσμό «Θεοφίλεια», θα πραγματοποιηθούν στο Λόφο της Επισκοπής στον Άνω Βόλο την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, με διοργανωτές το Δήμο Βόλου, το Κέντρο Πολιτισμού & Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές συναυλίες που θα ξεκινήσουν στο λυκόφως του ηλιοβασιλέματος για να συνεχιστούν στο φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Συναυλία στη Μακρινίτσα στο “Art Café”

Στο Βόλο, την πόλη που γεννήθηκε και έμαθε μουσική, επιστρέφει η γνωστή ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα για να δώσει μια ξεχωριστή συναυλία  μαζί  με την καλλιτεχνική της παρέα, τους «Δαίμονες των Εγχόρδων», στη Μακρινίτσα στο “Art Café” το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου. Η Βασιλική Καρακώστα και οι «Δαίμονες των Εγχόρδων» - ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης στο Βιολοντσέλο και η Λυδία Μπουντούνη στο βιολί - περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα και παρουσιάζουν την κοινή τους μουσική δημιουργία, το δίσκο τους «Τα επικίνδυνα» που περιλαμβάνει γνωστά ήδη τραγούδια όπως «Τα καινούργια Παραμύθια», που συνδυάζουν ελληνικό και αγγλικό στίχο, αλλά και μελοποιημένη ποίηση των Κ.Π.Καβάφη και Ντ.Χριστιανόπουλου καθώς και ρεμπέτικα τραγούδια μιας διαφορετικής εκδοχής.