Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αντίθετο στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ενέκρινε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Στο ψήφισμα αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα: Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, όπως και σε κάθε ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή. Θεωρεί ότι πρέπει να εξαντληθούν τα διπλωματικά μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης και να τηρηθεί η διεθνής νομιμότητα. Καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Να υπάρξει νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε σχετικό ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή του συνεδρίαση. Στο ψήφισμα αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: «Ζητάμε νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ανθρώπους που η κρίση τους κατέστησε ανήμπορους να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Ο Δήμος με κάθε μέσο να εμποδίσει ενέργειες τέτοιου είδους εάν ποτέ επιχειρηθούν στους προαναφερόμενους συμπολίτες μας».

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Βόλου

Ξεκινάει από την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Βόλου. Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν δωρεάν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι του Δήμου Βόλου, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Η έναρξη των τμημάτων θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού εκπαιδευομένων.