Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία Δήμου Βόλου – εκπαιδευτικής κοινότητας για την ομαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία του Δήμου Βόλου και ξεκινούν τα μαθήματα στις 182 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου καταβλήθηκε προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε οι εργασίες συντηρήσεων και επισκευών να γίνουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση και να ξεκινήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπήρχαν αφενός λόγω έλλειψης προσωπικού, αφετέρου εξαιτίας της οικονομικής στενότητας στο Δήμο. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου,  προχώρησαν στην καταγραφή των αναγκών και την ιεράρχηση των παρεμβάσεων με βάση πρωτίστως τα κριτήρια της ασφάλειας, της υγιεινής και της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων.

Τοποθετούνται φωτεινοί σηματοδότες στις οδούς Διμηνίου, Ιωλκού και στην Πορταριά

Εργασίες για την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης σε τρία σημεία του Δήμου Βόλου, πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας τριών μηνών. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, ιδιαίτερα μαθητών σχολικών συγκροτημάτων που λειτουργούν στις περιοχές παρέμβασης. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο κ.Αντ. Σβερώνη και η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 28.130,00 ευρώ.

Τιμητική έκθεση για τον Κωνσταντίνο Γκέσκο

Στον κορυφαίο ζωγράφο του Βόλου, του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, Κώστα Γκέσκο, είναι αφιερωμένη η έκθεση που προετοιμάζεται για το τέλος του μήνα από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και θα περιλαμβάνει έργα που προέρχονται κυρίως από την οικογένεια του καλλιτέχνη, όπως επίσης από τη Δημοτική Συλλογή Βόλου και Νέας Ιωνίας, από το Μουσείο Αλ.Κ.Δάμτσα και το Μουσείο Κατσίγρα της Λάρισας. Για την πληρέστερη, ωστόσο, παρουσίαση της έκθεσης, καλούνται οι φιλότεχνοι της πόλης που διαθέτουν έργα του να τα παραχωρήσουν προς έκθεση και στην περίπτωση αυτή θα καλυφθούν πλήρως οι προϋποθέσεις  για την ασφάλεια των έργων.