Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Βόλο η πρώτη θεματική παρέμβαση της πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων

Συναντήθηκαν στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη 12/9/2013 οι Δήμαρχοι της «πρωτοβουλίας των πέντε» Γ. Καμίνης (Αθηναίων), Γ. Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γ. Δημαράς (Πατρέων), Π. Σκοτινιώτης (Βόλου), και Φ. Φίλιος (Ιωαννιτών). Μετά από διεξοδική ανταλλαγή απόψεων συμφώνησαν τα εξής: Το εγχείρημα της «πρωτοβουλίας των πέντε» αποτελεί πολιτική παρέμβαση που επικεντρώνεται στο χώρο της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατικής μεταρρύθμισης του κράτους και αντιμάχεται την ακινησία, την αντιμεταρρύθμιση, τη συντήρηση και την πόλωση.

Σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βόλου για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό 2014

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, με θέμα «Τεχνικό Πρόγραμμα - Προϋπολογισμός Δήμου Βόλου για το έτος 2014». Η συνεδρίαση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και καλούνται οι φορείς της πόλης που απαρτίζουν την Επιτροπή να παραβρεθούν προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα καταγράφονται οι μελέτες, τα έργα και οι προμήθειες που θα γίνουν το 2014 ανά Υπηρεσία. Η χρηματοδότηση τους θα γίνει από εξασφαλισμένους πόρους του προϋπολογισμού του 2014. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε Υπηρεσίας και τις χρηματοδοτικές πηγές, ο συνολικός προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2014 θα είναι 14.426.087,31 €.

Νέες εργασίες επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές του Δήμου Βόλου με αυξημένες ανάγκες

Εργασίες αναβάθμισης και επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές και σημεία όπου υπάρχουν χρονίζοντα προβλήματα και ελλείψεις, σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 192.000,00 ευρώ και, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο Ν.Παγωνόπουλο, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας οκτώ (8) μηνών. Με το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνονται τα έργα αυτεπιστασίας που πραγματοποιούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για το έτος 2013. Αντιμετωπίζονται καταγεγραμμένες περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται επέκταση του δημοτικού φωτισμού και οι οποίες ιεραρχούνται ως άμεση προτεραιότητα.

Συνεχίζεται με επιτυχία η καμπάνια του Δήμου Βόλου για τη συλλογή σχολικών ειδών

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των Βολιωτών στην πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τη συλλογή σχολικών ειδών τα οποία θα μοιρασθούν σε μαθητές της πόλης των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο. Η προσπάθεια κορυφώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 21/22.9.13 και στο κτίριο Στρεφτάρη όπου συγκεντρώνονται τα προσφερόμενα είδη, έχει αρχίσει ήδη το πακετάρισμα των προσφερομένων ειδών για τη διανομή τους στα παιδιά του Δήμου Βόλου που έχουν ανάγκη.

Συναυλία αλληλεγγύης με σμυρναίικα τραγούδια για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, το “Σμυρνέικο Καφέ Αμάν” θα ερμηνεύσει σμυρναίικα και πολίτικα τραγούδια για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για μια  ξεχωριστή συναυλία που διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου-Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”.