Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

"Οι Δήμοι στην εποχή των μνημονίων – η περίπτωση του Δήμου Βόλου", άρθρο του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη στο eklogika.gr

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στον πολιτικό-ειδησεογραφικό ιστότοπο eklogika.gr σήμερα Τρίτη 17.9.13, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: "Υπήρξε πραγματικά ιστορικό «ατύχημα» το ότι η θεσμική μεταρρύθμιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» εφαρμόστηκε σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Τούτου δεδομένου, αυτό που πρωτίστως επιβαλλόταν να γίνει, ήταν να διαμορφωθεί μεταξύ κυβέρνησης και ΚΕΔΕ ένα ολοκληρωμένο  Επιχειρησιακό Σχέδιο με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον τη δύσκολη τετραετία 2011-2014, το οποίο θα εξασφάλιζε σταθερούς κανόνες λειτουργίας των Δήμων και σταθερό οικονομικό περιβάλλον με βάση το ελάχιστο κόστος που απαιτείται για την άσκηση των   θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτό προκύπτει και από τη μελέτη ΕΕΤΑΑ. Πολλώ μάλλον που λόγω  της  κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους, οι Δήμοι κλήθηκαν να σηκώσουν το κύριο βάρος για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Δήμος Βόλου επανατοποθετεί την κλαπείσα προτομή του βολιώτη υποσμηναγού Δ. Κωστόπουλου

Η ορειχάλκινη προτομή του αείμνηστου βολιώτη υποσμηναγού Δημητρίου Κωστόπουλου, η οποία προ διετίας είχε κλαπεί, μετά από την επαναδημιουργία της,  επανατοποθετείται και πάλι από το Δήμο Βόλου στη βάση της στο ίδιο σημείο που είχε τοποθετηθεί αρχικά το 2008, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου. Υπενθυμίζεται ότι το γλυπτό  φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Αναστάση Κρατίδη, με δαπάνη και ανάθεση του Δήμου Βόλου. Είχε τα φυσιοκρατικά χαρακτηριστικά του αδικοχαμένου επισμηναγού,  διαστάσεων 50Χ30Χ30, και είχε τοποθετηθεί, μετά από πρόταση της Γνωμοδοτικής Καλλιτεχνικής Δημοτικής Επιτροπής, σε μαρμάρινη βάση που κατασκεύασε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο χώρο αυτό, όπου και έγιναν τα αποκαλυπτήριά του, τον Ιούλιο του 2008.