Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σε σύγχρονο δημοτικό κτίριο στεγάζεται πλέον το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Σ’ έναν σύγχρονο, λειτουργικό και απόλυτα ασφαλή χώρο στεγάζεται πλέον το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο μεταφέρθηκε από μισθωμένο σε δημοτικό κτίριο, στο πλαίσιο ενός συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου για την επίλυση του διδακτηριακού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου στο νέο κτίριο έγιναν σήμερα παρουσία του Δημάρχου κ.Πάνου Σκοτινιώτη και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Θεοδώρας Μητσιάνη.

Εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων με ίνες αμιάντου από σημεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Η συνολική δαπάνη του έργου, για το οποίο υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο Κ. Μπεζαλή, ανέρχεται σε 55.350 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου. Προβλέπεται δε να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας δύο μηνών από την έναρξη εκτέλεσής των εργασιών.

Αναγκαστική διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίου στον Βιολογικό

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Όπως είναι γνωστό, στις 13.08.2013 σημειώθηκε βλάβη, που αφορούσε μικρή διαρροή του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ).  Η βλάβη προκλήθηκε εντός του χώρου της ΕΕΛ. Άμεσα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε το σύνολο των λυμάτων από το αντλιοστάσιο να διοχετεύεται στην ΕΕΛ και να υφίσταται την απαιτούμενη επεξεργασία, ενώ εδώ και δύο βδομάδες έχουν αρχίσει οι  εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης.

Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο πολεοδομικών μελετών του Δήμου Βόλου

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής δυο πολεοδομικών μελετών του Δήμου Βόλου, οι οποίες συμβάλλουν ουσιαστικά στον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής. Πρόκειται για την «Ολοκλήρωση της Γεωλογικής Μελέτης για το Γ.Π.Σ. του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και την «Ολοκλήρωση επανασύνταξης Πράξης Εφαρμογής της πολεοδομικής ενότητας Ν.Παγασών», συνολικού προϋπολογισμού 31.944,06 ευρώ. Ειδικότερα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΚΑ για υποβολή προτάσεων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού» και μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Βόλου κατέθεσε, τον Απρίλιο του 2013, συγκεκριμένες προτάσεις πολεοδομικών μελετών προς χρηματοδότηση.

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» σε απευθείας μετάδοση από το Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου στο «Αχίλλειον»

Μετά την παρουσίαση παραστάσεων σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα Νέας Υόρκης, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία τα δυο προηγούμενα χρόνια και συνεχίζεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος ANTENNA εξασφάλισε για τη σεζόν 2013-14 μία νέα σπουδαία συνεργασία, αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για τη συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου και την  απευθείας μετάδοση πέντε σπουδαίων παραστάσεων μπαλέτου. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει με το φημισμένο μπαλέτο «Δον Κιχώτης» αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις  21.15 στο «Αχίλλειον».