Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΥΑΜΒ: Απολύτως ασφαλές το νερό της Αγριάς

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για την ποιότητα του νερού του οικιακού δικτύου της Αγριάς, από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Στην τελευταία ανακοίνωση της 14/10/13, η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε ότι αναμένει και τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων από τη Διεύθυνση Υγείας και θα ενημερώσει  εκ νέου τους πολίτες της Αγριάς. Τα νέα αποτελέσματα που ελήφθησαν σήμερα 18/10/2013 και τα οποία προέρχονται από δύο διαφορετικά,  διαπιστευμένα - ως  προς την παράμετρο του αρσενικού - εργαστήρια,  επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το νερό της Αγριάς είναι απολύτως ασφαλές, αφού όλες οι μετρήσεις  δίνουν παραμετρική τιμή στο για το Αρσενικό οικιακό δίκτυο της Αγριάς μικρότερη από 2μg/l, δηλαδή  σημαντικά μικρότερη από τα 10μg/l  που είναι το ανώτερο όριο.

Το θέμα της Κάρλας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου

Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με διευρυμένη σύνθεση, για το θέμα της Κάρλας, συγκαλεί η Δημοτική Αρχή Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων για το ζήτημα της Κάρλας, το οποίο εξελίσσεται σε μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα για την περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης έχει επισημάνει την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου να αξιώσουν από την κυβέρνηση την ύπαρξη άμεσης και δραστικής λύσης για τη σωτηρία του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας.

Ηλ.Ξηρακιάς: Κακόγουστο αστείο τα περί χρηματοδότησης του ΕΑΚ από το ΕΣΠΑ

«Το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί αθλητικά έργα, αφού η σχετική δαπάνη δεν θεωρείται επιλέξιμη», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ. Ηλίας Ξηρακιάς, με αφορμή νέα ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Ο κ. Ξηρακιάς αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του τα ακόλουθα: «Οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το γήπεδο του ΕΑΚ από πόρους του ΕΣΠΑ, απαντήθηκε αναλυτικά στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από επερώτηση της μείζονος μειοψηφίας.

Μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο κέντρο του Βόλου

Μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε επιλεγμένα σημεία της πόλης του Βόλου και συγκεκριμένα σε σημεία όπου έχουν εντοπιστεί παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικά στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά από συνεργασία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ.Νίκου Μόσχου με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κάππα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών, η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ήταν εντός των ορίων ασφαλείας που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία.

Ξανά σε λειτουργία η ελεγχόμενη στάθμευση

Επαναλειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) στο Δήμο Βόλου, μετά τη μικρή διακοπή που προκλήθηκε από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του να αναθέσει παράλληλα καθήκοντα, για το σκοπό αυτό, στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου. Ο έλεγχος της στάθμευσης από εντεταλμένους υπαλλήλους του Δήμου θα γίνεται κανονικά σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, ενώ από τα περίπτερα ή άλλα καταστήματα που θα ενδιαφερθούν, θα γίνεται η διακίνηση των καρτών στάθμευσης του ΣΕΣ. 

Προωθούνται από το Δήμο Βόλου μελέτες για την προστασία και διαχείριση των δασών

Τις διακηρύξεις για τη διενέργεια τριών δημόσιων διαγωνισμών που αφορούν την επιλογή ειδικών μελετητών οι οποίοι θα αναλάβουν την σύνταξη τριών μελετών προστασίας και διαχείρισης των δασών που ανήκουν στο Δήμο, υπέγραψε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις μελέτες: 1) του δάσους οξιάς στη Μακρινίτσα, προϋπολογισμού 35.000€, 2) του δάσους Αγ. Λαυρεντίου, προϋπολογισμού 15.000€, 3) του δάσους Λέσχιανης, προϋπολογισμού 15.000€

Εκδηλώσεις για την 69η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τους Γερμανούς

Ο Δήμος Βόλου και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της πόλης (ΠΟΑΕΑ και ΕΣΑΘΕΑ)  διοργανώνουν αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της 69ης επετείου απελευθέρωσης του Βόλου από τα Στρατεύματα Κατοχής. Οι εκδηλώσεις θα  ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ). Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα στις Φυλακές Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Κίτρινη Αποθήκη.