Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Χρειαζόμαστε επειγόντως τη δική μας "Ελιά" - Συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη στο ΕΘΝΟΣ

Ερ.: Πώς βλέπετε το κείμενο-προσκλητήριο που συνυπογράφουν «58» γνωστές προσωπικότητες ζητώντας τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, κάτι σαν την «Ελιά» της Ιταλίας, που θα συστεγάσει δυνάμεις συλλογικές και προσωπικότητες προσθετικά;
Απ.: Όπως είναι γνωστό, η ελιά είναι δέντρο αειθαλές και ευδοκιμεί σε κλίματα εύκρατα, χωρίς ακραίες θερμοκρασίες. Η ελιά αποτελούσε ανέκαθεν σύμβολο ευημερίας, ειρήνης και  γονιμότητας.  Ο συμβολισμός, νομίζω, είναι εξαιρετικά ισχυρός. Για να το πούμε απλά, η πολιτική ζωή της χώρας χρειάζεται επειγόντως τη δική της «Ελιά». Το κείμενο των «58» είναι η αρχή, ομολογουμένως καλή αρχή. Είναι σημαντικό πως επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται και η εκτίμησή μου είναι πως σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις. Φυσικά για να καρποφορήσει η πρωτοβουλία, χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμη. Χρειάζεται πολιτικό σχέδιο και σαφές, ριζοσπαστικό προγραμματικό πλαίσιο για την παραγωγική και θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας και τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της.

Π.Σκοτινιώτης: Η αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό αποτέλεσε κορυφαία έκφραση πατριωτισμού

Σε δήλωσή του για την 69η επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 69 χρόνων από την απελευθέρωση του Βόλου από τα στρατεύματα κατοχής, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τον απεριόριστο σεβασμό και να αποτίσουμε φόρο τιμής προς όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη φασιστική και ναζιστική θηριωδία και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο. Η αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό αποτέλεσε κορυφαία έκφραση πατριωτισμού, που κατέδειξε ότι η αγάπη για την πατρίδα μπορεί να οδηγήσει σε ανιδιοτελή, γενναιόδωρη και μαχητική στράτευση και σε πράξεις αυτοθυσίας και ηρωισμού με μεγάλη ηθικοπολιτική αξία. Και είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί στο Βόλο  και την ευρύτερη περιοχή αναπτύχθηκε ένα από τα πιο μαζικά και ηρωϊκά κινήματα εθνικής αντίστασης, ενώ η χώρα μας συνολικά, είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Δήμο Βόλου για τη δυσλιπιδαιμία

Εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου δυσλιπιδαιμίας οργανώνει από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) στους Δήμους-μέλη του, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Βόλου. Η καμπάνια πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ιατρικών Εργαστηρίων IATRICA και τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Σημειώνεται ότι η ολοκληρωμένη εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου ή αντιμετώπιση σχετικών παθήσεων γίνεται με τη γνωμάτευση ειδικού καρδιολόγου.