Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Πραγματικός άθλος για τη ΔΕΥΑΜΒ η άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο αντλιοστάσιο

Αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό του κεντρικού αντλιοστασίου αποχέτευσης, στην περιοχή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου (ΕΕΛ), και από τις 12:30 το μεσημέρι τέθηκε ξανά σε κανονική λειτουργία το αντλιοστάσιο, οπότε και διακόπηκε η εκτροπή λυμάτων στην περιοχή του λιμένος Βόλου. «Το γεγονός ότι ένα τόσο δύσκολο έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε 24 ώρες, αποτελεί πραγματικό άθλο για τη ΔΕΥΑΜΒ, που ενδυναμώνει τη  σχέση εμπιστοσύνης της Δημοτικής Επιχείρησης με την τοπική κοινωνία», τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης, επισημαίνοντας ότι αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στα στελέχη και το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης που εργάστηκαν με σχέδιο, οργάνωση και αυταπάρνηση και απέδειξαν, για μία ακόμη φορά, την ευαισθησία τους απέναντι στο περιβάλλον και τον Παγασητικό, αλλά και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που διαθέτουν.

Απ.Παντσάς: Δεν έχουν καμία απολύτως βάση οι ανησυχίες για την τύχη των εργαζομένων στη δομή «Σίτιση στο σπίτι»

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς  επισημαίνει τα ακόλουθα: “Αντιλαμβάνομαι απολύτως το αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργούν οι τρέχουσες, εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, όπως επίσης και τους κινδύνους που μπορεί να συνεπάγονται για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Οι ανησυχίες όμως που εκφράζει το Σωματείο των εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, σε σχέση με την τύχη των εργαζομένων στη δομή «Σίτιση στο σπίτι» του Δήμου Βόλου, δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Αντίθετα, αυτό που γίνεται είναι απλή αναδιάταξη του εργασιακού τους αντικειμένου, πάντα στο πλαίσιο των δομών του Δήμου και πάντα σε σχέση με τα καθήκοντα για τα οποία έχουν προσληφθεί.

Τιμάται η μνήμη των ευεργετών-δωρητών της Πορταριάς

Επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες-δωρητές της Πορταριάς, θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πορταριάς. Πρόκειται για την καθιερωμένη δέηση που τελείται κάθε χρόνο στη μνήμη των ανθρώπων εκείνων που εργάστηκαν σκληρά εκτός συνόρων – κυρίως στην Αίγυπτο -, πλούτισαν και διέθεσαν μέρος των χρημάτων που απέκτησαν για την προκοπή της γενέτειρας τους και των συμπατριωτών τους. Με διαθήκες και κληροδοτήματα, εκ των οποίων κάποια λειτουργούν ακόμα, έδωσαν νέα πνοή στον τόπο τους. Την ίδια μέρα πρόκειται να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος Αντώνη Μανθογιάννη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πορταριάς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Προεδρείων όλης της χώρας, με την απονομή πλακέτας στους οικείους.