Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Παραδόθηκε προς χρήση διδακτήριο – κόσμημα στα Μελισσάτικα

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνατίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή εγκαινίων του νεόδμητου διδακτηρίου στα Μελισσάτικα, στο οποίο στεγάζεται ήδη το 7ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας και σύντομα προγραμματίζεται να μεταστεγαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο Μελισσατίκων. Πρόκειται για ένα κτίριο – κόσμημα όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε κατά την τελετή των εγκαινίων, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Καλτσογιάννης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Γ.Αθανασούλης.

Απ.Παντσάς: Να επιλυθεί άμεσα η εκκρεμότητα με τη σίτιση του Μουσικού Σχολείου

Να ρυθμιστεί άμεσα από την κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, η εκκρεμότητα που αφορά το θέμα σίτισης των μαθητών των Μουσικών Σχολείων ζητεί ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με σχετική δήλωση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολου Παντσά. Πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε μετά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, από τους Δήμους στις Περιφέρειες. Ειδικότερα, με το εδάφιο 18 της παρ.4 του άρθρου 94 του Ν.3852/2010, είχε ανατεθεί στους Δήμους η αρμοδιότητα μεταφοράς μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, περιλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και της μεταφοράς και σίτισης μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών και λυκείων.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή Αγριάς για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης

Κλειστός είναι από σήμερα το πρωί ο παραλιακός δρόμος Αγριάς, καθώς ξεκίνησε η κατασκευή του έργου δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικής δαπάνης 5.890,650 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών, έπειτα από συνεννόηση της αναδόχου εταιρείας «Τεχνική Εταιρεία ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε.» με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό Αγριάς από σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Πήλιο γίνεται από τον πρώτο παράλληλο με τον παραλιακό δρόμο και αντίστοιχα η κυκλοφορία προς Βόλο από τον δεύτερο παράλληλο.