Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Πρωτοβουλία των 5»: Να περάσουμε από την ελεημοσύνη και το κρατικό επίδομα, στην αλληλεγγύη και την εξατομικευμένη κάλυψη των αναγκών σε τοπικό επίπεδο

Οι προτάσεις της «Πρωτοβουλίας των 5» προς την πολιτεία και τους πολίτες, για συνολική ανακατανομή ρόλων, αρμοδιοτήτων και πόρων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, παρουσιάστηκαν από τους Δημάρχους Αθηναίων Γ.Καμίνη, Θεσσαλονίκης Ι.Μπουτάρη, Βόλου Π.Σκοτινιώτη, Πατρέων Ι.Δημαρά και Ιωαννιτών Φ.Φίλιου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την οποία έληξε η πρώτη δημόσια εκδήλωση - ημερίδα των «5», που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική».

Ενεργοποίηση του συστήματος ΔΙΑΣ για εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι, εδώ και 2 μήνες περίπου  έχει ενεργοποιηθεί με επιτυχία το σύστημα ΔΙΑΣ για εισπράξεις λογαριασμών της Επιχείρησης. Το σύστημα λειτουργεί πλέον χωρίς προβλήματα. Με το σύστημα αυτό οι καταναλωτές, όταν  δεν έχουν παλαιές οφειλές, μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ μέσω Τραπεζών και e-banking. Έτσι, δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να στέκονται σε ουρές μπροστά από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, όπως συχνά γινόταν στο παρελθόν, αλλά μπορούν να εξοφλούν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους ακόμα και από το σπίτι τους.

Η στρατηγική κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» σε θέματα κοινωνικής πολιτικής - Εισαγωγική ομιλία Πάνου Σκοτινιώτη στην ημερίδα των 5

Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την πόλη μας, για το Δήμο Βόλου και για εμένα προσωπικά το ότι φιλοξενούμε την πρώτη δημόσια εκδήλωση της «πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων». Καλωσορίζω στο Δημαρχείο της πόλης τον Γ.Καμίνη, τον Ι.Μπουτάρη, τον Ι.Δημαρά, τον Φ.Φίλιο και τους συνεργάτες τους, και τους ευχαριστώ ειλικρινά για την επιλογή να ξεκινήσουμε από το Βόλο τον κύκλο των πέντε θεματικών παρεμβάσεων, και μάλιστα με ένα τόσο καυτό θέμα. Θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή αποτελεί αναγνώριση όχι μόνο του έργου που η παρούσα Δημοτική Αρχή επιτελεί στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, αλλά και του ρόλου που ιστορικά έχει διαδραματίσει ο Βόλος, ως πόλη με έντονη κοινωνική ριζοσπαστικοποίηση. Το γεγονός ότι η ημερίδα συμπίπτει με τη μεγάλη πανελλαδική απεργία, της προσδίδει ιδιαίτερο συμβολισμό και μας δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε, και από το βήμα αυτό, την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων και των ανέργων.