Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Πράσινο φως» για τη μεταφορά της διακίνησης σκραπ και χύδην φορτίων από τον 1ο στον 3ο προβλήτα του λιμανιού

Σημαντική εξέλιξη για το μέλλον του λιμανιού αποτελεί η αποδοχή του πάγιου αιτήματος του Δήμου Βόλου να μεταφερθούν από τον 1ο προβλήτα (ΣΙΛΟ) οι οχλούσες δραστηριότητες φορτοεκφόρτωσης, όπως προκύπτει από την απάντηση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ.Αθ. Χριστόπουλου σε επιστολή του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Γ.Γ. αναφέρεται ότι: «Σχετικά με τη μεταφορά της δραστηριότητας διακίνησης scrap και χύδην φορτίων στον προβλήτα 3, προβλέπεται στο υποβληθέν Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο και βρίσκει σύμφωνη και την Επιτροπή». Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά του Γ.Γ., όχι μόνο στο σκραπ, αλλά και σε όλα τα χύδην φορτία, μεταξύ των οποίων είναι και τα σιτηρά.

Αυστηρή προειδοποίηση στους εμπόρους λαϊκών αγορών για φθορές στη δημοτική περιουσία

Αυστηρή προειδοποίηση ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί πρακτικές που υποβαθμίζουν τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης στην πλατεία Μελαγκόμα, οδηγούν στην καταστροφή του διαμορφωμένου χώρου της πλατείας και αμαυρώνουν το επίπεδο πολιτισμού μας ως πόλης και ως κοινωνίας, απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης προς το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης Υπόδησης και οικιακής χρήσης Ν. Μαγνησίας (Γόρδιος Δεσμός). Το έγγραφο κοινοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το αίτημα να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους.

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο κατάργησης του ΑΤΜ της ALPHA BANK στην Πορταριά

Την ανάγκη να επανεξεταστεί η απόφαση κατάργησης του ATM που βρίσκεται σε δημοτικό χώρο στην Τοπική Κοινότητα Πορταριάς, επισημαίνει σε επιστολή του προς την ALPHA BANK ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Ι.Γκουντέλιας, μεταφέροντας την αντίδραση που έχει προκαλέσει στους κατοίκους και φορείς της περιοχής η πληροφορία αυτή. Σύμφωνα με τον κ.Γκουντέλια, η     πρόθεση της Τράπεζας για κατάργηση του συγκεκριμένου ATM γνωστοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα εντελώς ξαφνικά και παρά τη συνεργασία χρόνων, με τηλεφώνημα στελέχους της ALPHA BANK.