Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

56 νέοι κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων στο κέντρο του Βόλου

Πενήντα έξι (56) νέοι πράσινοι κάδοι τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, στον κεντρικό ιστό της πόλης. Συγκεκριμένα, νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνεργεία της Διεύθυνσης προέβησαν στην τοποθέτηση 56 νέων πράσινων κάδων, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ιάσονος – Γαζή – Γαμβέτα – Παύλου Μελά. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 9 εργαζόμενοι και αξιοποιήθηκαν τρία φορτηγά και δύο μηχανήματα έργου (JCB, τάπερ), για τη συγκέντρωση των παλιών και την τοποθέτηση των νέων κάδων. Υπενθυμίζεται ότι οι κάδοι αυτοί είναι το πρώτο μέρος της προμήθειας των 220 κάδων που αναμένει ο νέος Δήμος Βόλου, μετά την έκβαση του σχετικού διαγωνισμού. Οι υπόλοιποι πρόκειται να παραληφθούν τις επόμενες μέρες.

Συνάντηση Ηλ.Ξηρακιά με εκπροσώπους των περιπτερούχων

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιδήμαρχο  Βόλου κ.Ηλία Ξηρακιά στον οποίο επέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας σχετικά με το τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου που υποχρεούνται, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων από το 2014. Ο κ.Ξηρακιάς τόνισε καταρχάς ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου κατανοεί και συμμερίζεται την αγανάκτηση των περιπτερούχων, αλλά έχει υποχρέωση να εφαρμόσει το νέο Νόμο, σύμφωνα με τον οποίο αίρεται η απαλλαγή που ίσχυε έως τώρα σε ό,τι αφορά την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για την κατασκευή του περιπτέρου.

Πρόσληψη στο Δήμο Βόλου συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας για 5 μήνες

Ξεκίνησαν στο Δήμο Βόλου, την προηγούμενη βδομάδα, οι διαδικασίες για την πρόσληψη των επιλεγέντων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου να απασχοληθούν στις δομές του. Ωστόσο, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετούς από αυτούς, που αφορά την απαραίτητη προσκόμιση τίτλου πτυχίου. Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε η απασχόληση, στο Δήμο Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα, εκατόν πενήντα τριών (153) ατόμων, προκειμένου να απασχοληθούν για 5 μήνες ως εργάτες ΥΕ γενικών καθηκόντων. Στο προηγούμενο πρόγραμμα, ο Δήμος δεν είχε εμπλακεί στη διαδικασία πρόσληψης, καθώς αυτή διεκπεραιωνόταν από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, που ήταν ο φορέας πρόσληψης, ενώ ο Δήμος ήταν ο φορέας υποδοχής.

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Αχίλλειο με θέμα «Ερείπια. Οροθετικές Γυναίκες. Το χρονικό μιας Διαπόμπευσης»

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της το 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, τη διεθνή αναγνώριση του φαινομένου της έμφυλης βίας ως έναν από τους κρίσιμους κοινωνικούς μηχανισμούς, μέσω του οποίου οι γυναίκες εξαναγκάζονται σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τους άνδρες. Η «Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων» του Δήμου Βόλου τιμά αυτή τη μέρα με την προβολή του ντοκιμαντέρ: «Ερείπια. Οροθετικές Γυναίκες. Το χρονικό μιας Διαπόμπευσης», της Ζωής Μαυρουδή.

Εντυπωσιακή προβολή του Βόλου και του Πηλίου στην Philoxenia

Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Βόλου στην 29η Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Κατά κοινή ομολογία, το περίπτερο του Δήμου Βόλου, στο οποίο συμμετείχαν επίσης φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, είχε εντυπωσιακή παρουσία και άψογη οργάνωση, γεγονός που συνοδεύτηκε από μεγάλη επισκεψιμότητα.