Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Η ΔΕΥΑΜΒ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Μαγνησία

Έτος – τομή για τη ΔΕΥΑΜΒ χαρακτήρισε το 2014 ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιχείρησης κ.Πάνος Σκοτινιώτης, αναφερόμενος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 77 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ.Σκοτινιώτης έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα μαμούθ, μια κορυφαία αναπτυξιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση χωρίς ιστορικό προηγούμενο για την περιοχή, γεγονός που καθιστά τη ΔΕΥΑΜΒ τον μεγαλύτερο επενδυτή σήμερα στο Βόλο και σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στην προσφορά δεκάδων θέσεων εργασίας.

Επισκευή σιδερένιας οδογέφυρας στο ύψος του Αγίου Γερασίμου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες γενικής επισκευής της γέφυρας τύπου “Μπέλεϊ” στον χείμαρρο Κραυσίδωνα και συγκεκριμένα στο ύψος της οδού Αγίου Γερασίμου. Η συγκεκριμένη οδογέφυρα μετά από πολλά χρόνια χρήσης της παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στο σανίδωμα του οδοστρώματος. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του έργου συντηρήσεων οδοποιίας προχώρησε άμεσα στην πλήρη ανακατασκευή των ξύλινων τμημάτων, με αντικατάσταση των σάπιων ξύλων από καινούργια και επανατοποθέτηση του ελαστικού τάπητα. Η γέφυρα λειτουργεί πλέον με πλήρη ασφάλεια ενώ τις επόμενες μέρες η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την βαφή των μεταλλικών τμημάτων.

Ορίστηκε η Κριτική Επιτροπή για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΒΟΛΟΣ Χ 4»

Ορίστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η Κριτική Επιτροπή για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΒΟΛΟΣ Χ 4». Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την «ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Α.Ε. (ΕΑΧΑ Α.Ε.) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο / ΥΠΕΚΑ, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Η Κριτική Επιτροπή είναι επταμελής και συμμετέχουν σ’ αυτή, ως τακτικά μέλη, οι Στυλιανός Ζερεφός, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών ΕΑΠ, Αναστασία Αναστασοπούλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αικατερίνη Χελιδώνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μαρία Κοκκίνου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Λόης Παπαδόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός -Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Κοτιώνης, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Καθηγητής, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δημήτριος Φιλιππιτζής, Αρχιτέκτων Μηχανικός -  Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.