Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αυτοψίες στην παραλία για νάιλον κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους

Εκτεταμένους ελέγχους στην παραλιακή οδό Βόλου και στους κάθετους σ’ αυτήν δρόμους, για την διαπίστωση αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους, πραγματοποίησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στελέχη της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου. Οι έλεγχοι διενεργούνται σε συνέχεια της περσινής εκτεταμένης και συντονισμένης επιχείρησης, που είχε ως αποτέλεσμα να εξωραϊστεί η παραλία και το κέντρο της πόλης, με την απομάκρυνση όλων των νάιλον κατασκευών και παραπετασμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συμμόρφωση και με την με αρ. 827/2011 κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Άμεση αποκατάσταση ζημιάς σε αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ για την αποκατάσταση ζημιάς σε αγωγό μεταφοράς νερού από πηγή κοντά στον Αγ.Βλάσιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες χρειάστηκε να εργαστεί το συνεργείο της Επιχείρησης εξαιτίας της δύσβατης τοποθεσίας. Ο αγωγός νερού που συνδέει την πηγή «Αη-Γιαννάκη» με τις δεξαμενές Παλαιοκάστρου και Άνω Λεχωνίων,  έσπασε το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου έπειτα από πτώση δέντρου (μεγάλη οξυά) στο σημείο της εναέριας όδευσης του αγωγού από το ρέμα της περιοχής, κοντά στις πηγές. Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο μετέβη το πρωί της Τετάρτης στο σημείο της ζημιάς, με τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία αφαίρεσε το τμήμα του αγωγού που έσπασε, μήκους περίπου 20 μέτρων.

Ενημέρωση των πολιτών ενόψει δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών

Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 λήγει η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάϊο. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν, εκτός από τους Έλληνες πολίτες, και οι πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη χώρα μας, χωρίς την προϋπόθεση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας. Τα παραπάνω προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στο Δήμο Βόλου, όπως και σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας.

Ο Συνήγορος του Παιδιού στο Βόλο

Εκδήλωση με θέμα «Η κακοποίηση του παιδιού στο οικογενειακό περιβάλλον»,  διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Συνήγορος του Παιδιού κ. Γεώργιο Μόσχος – Δικηγόρος. Άλλοι ομιλητές είναι ο Γ.Νικολαϊδης – Ψυχίατρος στο Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού και Χ.Ξηραδάκη, Ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Απ.Παντσάς.