Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Συνέντευξη των 5 Δημάρχων στο TV 100

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λόγο! Μέρος του προβλήματος ή της λύσης στην Ελλάδα της κρίσης; Ποιον ρόλο μπορεί να διαδραματίσει για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή; Ποιες είναι οι σχέσεις των Δήμων με την κεντρική εξουσία και ποια τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης; Πως αποτιμάται ο Καλλικράτης και ποιες αρμοδιότητες και εξουσίες διεκδικούν οι δήμαρχοι; 5 Δήμαρχοι απαντούν για τα κοινά προβλήματα των πόλεων! Την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, στις 18:30, οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Πάτρας, στην πρώτη κοινή τους συνέντευξη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100).
5 Δήμαρχοι απαντούν! Υποβάλετε τα ερωτήματά σας στο 5dimarxoiapantoun@gmail.com 

Π.Σκοτινιώτης: Ας σταματήσουν κάποιοι να “πετροβολούν” τη ΔΕΥΑΜΒ

Αναλυτική ενημέρωση για τους πόρους και τις δαπάνες της ΔΕΥΑΜΒ έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιχείρησης κ.Πάνος Σκοτινιώτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την έγκριση των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης. Κατά πλειοψηφία τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν το πάγωμα των τελών για το 2014, έπειτα από τη δραστική μείωση που σημειώθηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια και έφθασε μεσοσταθμικά στα επίπεδα του 25,3 %, πέραν του προωθημένου κοινωνικού τιμολογίου. Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη να υπάρξει καθολική στήριξη του έργου της ΔΕΥΑΜΒ, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους συστηματικά προσπαθούν να δυσφημήσουν την Επιχείρηση, ότι η παρούσα Διοίκηση δεν πρόκειται να παρεκκλίνει της πορείας της και να ξεφύγει από το στόχο της που είναι η επούλωση πληγών του παρελθόντος και η υλοποίηση ενός ιστορικής κλίμακας αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού προγράμματος έργων.

Το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα το κόσμημα

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo Da Vinci συμμετέχει το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου μαζί με άλλους 7 εταίρους από την Ευρώπη – εταιρίες και εκπαιδευτικές μονάδες. Τίτλος του προγράμματος είναι «Making jewellery –small enterprises for a big European crises» και στόχος η ενίσχυση των μικρών μονάδων αργυροχρυσοχοΐας και η στήριξή τους στην Ευρώπη της κρίσης, μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.