Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Η Αυτοδιοίκηση αιχμή του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την εθνική ανασυγκρότηση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δεύτερη δημόσια εκδήλωση - ημερίδα της «Πρωτοβουλίας των 5 δημάρχων», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, με θέμα «Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Μετά το Βόλο, όπου διεξήχθη στις αρχές Νοεμβρίου η πρώτη παρέμβαση των 5, με θέμα την κοινωνική πολιτική των Δήμων, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Γ.Καμίνης, Θεσσαλονίκης Ι.Μπουτάρης, Βόλου Π.Σκοτινιώτης, Πατρέων Ι.Δημαράς, και Ιωαννιτών Φ.Φίλιος, συναντώνται στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε θέματα ανάπτυξης. Όπως είναι γνωστό το εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας των 5» αποτελεί πολιτική παρέμβαση που επικεντρώνεται στο χώρο της αυτοδιοίκησης, με στόχο να αποτελέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αιχμή του μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την εθνική ανασυγκρότηση, αντιμαχόμενη τη συντήρηση, την ακινησία και την πόλωση.

ΔΕΥΑΜΒ: Ύστατη έκκληση για σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο Πορταριάς και Μακρινίτσας

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: 1.Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑΜΒ παρέλαβε το 2012 το αποχετευτικό δίκτυο που είχε κατασκευαστεί από τον τέως Δήμο Πορταριάς και την τέως Κοινότητα Μακρινίτσας, το οποίο καλύπτει σημαντικό τμήμα των οικισμών τους. Παρέλαβε ταυτόχρονα και την ευθύνη και την υποχρέωση να προχωρήσει στη σύνδεση των οικιών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο. Η σύνδεση αυτή είναι υποχρεωτική, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούμε να καταβάλουμε υπέρογκα πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πέραν των ποινικών και αστικών ευθυνών που μπορούν να αναζητηθούν από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ. Πρωτίστως όμως η σύνδεση αυτή είναι απολύτως αναγκαία, αφού κάθε άλλη επιλογή θα συνιστούσε περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος ενός εξαιρετικά ευαίσθητου οικοσυστήματος και θα προκαλούσε σοβαρή δυσφήμηση της περιοχής μας με οδυνηρές συνέπειες για τον τουρισμό. Είναι περιττό να τονίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν επεισόδιο επιμόλυνσης των νερών της περιοχής.

Ηλ. Ξηρακιάς: Ο κατήφορος του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου

Σε δήλωση-απάντηση προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ.Γιώργο Μουλά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ.Ηλίας Ξηρακιάς, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο κ. Μουλάς, μετά τις εξωφρενικές δηλώσεις του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, έσπευσε σήμερα να καταγγείλει το Δήμο και τις Υπηρεσίες του γιατί συστηματικά τα τελευταία χρόνια φροντίζουν για την εφαρμογή του νόμου, ισότιμα, έναντι όλων των επαγγελματιών που κάνουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.