Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σε επιφυλακή το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία

Ενόψει της κακοκαιρίας (σφοδροί άνεμοι, μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά) που αναμένεται από σήμερα το βράδυ, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, έως την Πέμπτη 12 του μήνα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: Είναι ενήμεροι όλοι οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας, κυρίως των ορεινών – ημιορεινών περιοχών του Δήμου, να βρίσκονται σε εγρήγορση, με έτοιμα τα μηχανικά μέσα για έγκαιρη κινητοποίηση του μηχανισμού, για τυχόν παρεμβάσεις που θα χρειαστούν, ενημερώνοντας άμεσα τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας. Όλες οι δημοτικές ενότητες έχουν προμηθευτεί αλάτι για άμεση ρίψη σε περίπτωση παγετού.

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους ενόψει κακοκαιρίας

Μέτρα για την προστασία των αστέγων από την επικείμενη κακοκαιρία λαμβάνει ο Δήμος Βόλου μέσω της Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ , διαθέτοντας δυο δομές της για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων και συμπολιτών μας που δεν διαθέτουν θέρμανση, το διάστημα που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία και το ψύχος, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, θα είναι δριμύ. Συγκεκριμένα θα διατεθεί α) ο Ξενώνας Αστέγων στη Νεάπολη, στον οποίο ήδη φιλοξενούνται 18 άτομα και υπάρχει υποδομή προσωρινής φιλοξενίας για επιπλέον άτομα σε έκτακτες περιπτώσεις και β) το Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας που βρίσκεται στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών στη Ν. Δημητριάδα, Απόλλωνος 57Α.

Π.Σκοτινιώτης: Θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης και στη στήριξη των ανήμπορων συμπολιτών μας

Μιλώντας σε διάφορα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση και τη στάση των Δήμων, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε: «Η κυβέρνηση όταν βρίσκεται στα δύσκολα, θυμάται την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία όμως όλο το υπόλοιπο διάστημα φροντίζει να αποδυναμώνει με κάθε τρόπο, τόσο οικονομικά όσο και θεσμικά. Αν η κυβέρνηση συνειδητοποίησε, έστω και καθυστερημένα, τους κινδύνους της ενεργειακής φτώχειας, αυτό που πρωτίστως οφείλει να κάνει, πέραν της επείγουσας αντιμετώπισης του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, είναι η δραστική μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ, αντί των συνεχών, κάθε χρόνο, αυξήσεων.  Να κάνει δηλαδή αυτό που κάναμε εμείς στη ΔΕΥΑΜΒ, όπου, σε μια διετία, μειώσαμε μεσοσταθμικά την επιβάρυνση των πολιτών από τα τέλη για την ύδρευση και αποχέτευση κατά 25,3%, ενώ επιπλέον καθιερώσαμε προωθημένο κοινωνικό τιμολόγιο.

O Bόλος γιορτάΖΕΙ …τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού και αλληλεγγύης, υπό τον συμβολικό τίτλο «Ο Βόλος γιορτά-ΖΕΙ», ο Δήμος Βόλου ετοιμάζεται να γιορτάσει και φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ελάχιστο οικονομικό κόστος και με οικολογική ευαισθησία. Πρόκειται για 100 περίπου εκδηλώσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο κέντρο, στις συνοικίες και σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, μαθητών, ερασιτεχνικών ομάδων και συλλόγων.

Π.Σκοτινιώτης: Η ανασυγκρότηση της χώρας επιβάλει ανεξάρτητη και χειραφετημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τις θέσεις τους για την Αυτοδιοίκηση και τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σε εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λειτουργώντας ως παράγοντας ενότητας και συνοχής των τοπικών κοινωνιών, ανέπτυξαν οι Δήμαρχοι που συγκροτούν την «Πρωτοβουλία των 5», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξής τους στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, στο περιθώριο της δεύτερης δημόσιας εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη».

Διακοπή μαθημάτων λόγω εργασιών

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 έως και την τελευταία μέρα λειτουργίας των σχολείων πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, δηλαδή έως και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, προκειμένου να γίνουν τεχνικές εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου. Όπως είναι γνωστό, μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα με την ύπαρξη πλακιδίων με ίνες αμιάντου σε ορισμένα σημεία δαπέδων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, επί των οδών Αγ. Νεκταρίου 3 και Κίτσου Μακρή, αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή η αντικατάστασή τους. Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, ανέρχεται σε 55.350 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου.