Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Αποκρουστικό και αποκαρδιωτικό να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα

Για αποκρουστικά επικοινωνιακά παιχνίδια και πυροτεχνήματα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη, κληθείς να σχολιάσει τη θέση ορισμένων δημάρχων να πληρώνουν οι Δήμοι τις οφειλές των οικονομικά αδύνατων δημοτών προς τη ΔΕΗ και το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος. Κατά τη διάρκεια παράλληλης συνέντευξης με τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κ.Μπακογιάννη, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι και αποκρουστικό και αποκαρδιωτικό να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα, είτε από την κυβέρνηση η οποία όταν συναντά τα δύσκολα, θυμάται τους Δήμους ενώ όλη την υπόλοιπη περίοδο φροντίζει να τους αποδυναμώνει και θεσμικά και οικονομικά, είτε από κάποιους δημάρχους, οι οποίοι δεν εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πληρώσουν οι Δήμοι τις οφειλές των οικονομικά αδύνατων δημοτών προς τη ΔΕΗ και το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος».

Δήμος Βόλου: Από αύριο οι αιτήσεις για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΚΕΔΕ και των όσων αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ,  ο Δήμος Βόλου προχώρησε άμεσα στις επιβαλλόμενες ενέργειες  για την προστασία των ευπαθών ομάδων - καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος. Προηγήθηκε σήμερα συνάντηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Αποστόλου Παντσά με στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία έχουν οριστεί από την Επιχείρηση στη τοπική επιτροπή των εκτάκτων κοινωνικών αναγκών σε σχέση με την ηλεκτροδότηση.  Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για άμεση παρέμβαση, ούτως ώστε κανείς συμπολίτης  να μην μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι «ΔραΠαίκτες» στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου

Μια ενδιαφέρουσα παράσταση ενταγμένη στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου ανεβαίνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο νέο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου. Ο "Οικοδεσπότης... άγγελος" είναι η μουσική μαύρη κωμωδία των ΔραΠαικτών για όσους αγαπούν, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, το πέρα από κλισέ και νεκρές φόρμες θέατρο.