Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ηλ.Ξηρακιάς: Να σταματήσει η δυσφήμηση της πόλης και των καταστημάτων της

Απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ.Ηλίας Ξηρακιάς επισημαίνει τα ακόλουθα: «Δυστυχώς όσοι δημιούργησαν και τώρα προσπαθούν να συντηρήσουν στην επικαιρότητα μια τεχνική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους καταστηματάρχες εστίασης της πόλης, συνεχίζουν να προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες τόσο στον πολυπληθή επαγγελματικό κλάδο όσο και στην πόλη. Γιατί τα καταστήματα εστίασης του Βόλου, και ιδιαίτερα τα τσιπουράδικα, είναι γνωστά στο πανελλήνιο.  

Χριστουγεννιάτικο «γαλακτόδεντρο» για τα παιδιά του Βόλου

Με μια πρωτότυπη δράση ο Δήμος Βόλου επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες και κυρίως τα παιδιά σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες της πόλης. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το ερχόμενο Σάββατο 21 του μήνα, θα επιχειρηθεί να στηθεί στο κέντρο της πόλης το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο «γαλακτόδεντρο», ένα δέντρο δηλαδή που θα αποτελείται από κουτιά γάλακτος τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Εγκαινιάζεται το νέο σχολείο στην Άλλη Μεριά

Το νεόδμητο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς στην Άλλη Μεριά, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη. Το έργο, συνολικής δαπάνης 852.055,82€ (προϋπολογισμός μελέτης 1.819.160,00€), κατασκευάστηκε με πόρους από το Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», άξονας Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διακοπή μαθημάτων λόγω εργασιών

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου θα παραμείνει κλειστό από αύριο Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, όπως και μετά τις γιορτές έως και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, προκειμένου να γίνουν τεχνικές εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου. Όπως είναι γνωστό, μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα με την ύπαρξη πλακιδίων με ίνες αμιάντου σε ορισμένα σημεία δαπέδων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, επί των οδών Αγ. Νεκταρίου 3 και Κίτσου Μακρή, αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή η αντικατάστασή τους. Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, ανέρχεται σε 55.350 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου.