Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κανένας υπάλληλος του Δήμου Βόλου σε κινητικότητα

Έλλειμμα σε προσωπικό παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα με τη μελέτη της Επιτροπής Ραπακούλια για την αξιολόγηση των ΟΤΑ της χώρας, προκειμένου να εντοπισθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και πλεονάζουσες θέσεις, για την ένταξη δημοτικών υπαλλήλων στο καθεστώς της κινητικότητας. Σύμφωνα με την επιστολή του Αν/τή Υπουργού, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, προς το Δήμαρχο Βόλου, που στάλθηκε ηλεκτρονικά σήμερα το μεσημέρι, το ελλείπον προσωπικό στο Δήμο Βόλου φτάνει τα 278 άτομα. Ωστόσο, αξιολογώντας τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, που υπολογίζονται βάσει της επεξεργασίας των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στα έσοδα και τις υποχρεώσεις, με συγκεκριμένους δείκτες, επιτρέπεται να καλυφθούν μόνο 19 θέσεις.

Δημοπρατείται η ανέγερση του 5ου νηπιαγωγείου Βόλου στο Καραγάτς

Την έγκριση δημοπράτησης ενός νέου σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του 5ου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Βόλου, το οποίο θα ανεγερθεί στη συνοικία Καραγάτς (Ογλ – Εθνικής Αντιστάσεως) δίπλα από το μεγάλο εκπαιδευτικό συγκρότημα της περιοχής, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «5ο  Νηπιαγωγείο Βόλου», προϋπολογισμού 1.170.000,00 € (με ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βόλου. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης «η δημοπράτηση ενός ακόμη έργου του Δήμου Βόλου με εξασφάλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, και μάλιστα ενός ακόμη σχολικού κτιρίου, είναι αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού και της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, η οποία αποδίδει πολύ συγκεκριμένους καρπούς».

90 μπλε και 156 πράσινοι νέοι κάδοι στο Δήμο Βόλου

Παραλήφθηκαν, στην αρχή της εβδομάδας, από την Υπηρεσία Καθαριότητας 90 μπλε και 156 νέοι κάδοι ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων αντίστοιχα, οι οποίοι άρχισαν ήδη να τοποθετούνται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) 90 νέοι μπλε κάδοι, για την ενίσχυση της αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών στο Δήμο Βόλου. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος μας συγκαταλέγεται μεταξύ των Δήμων της χώρας που παρουσιάζουν την υψηλότερη κατά κεφαλή επίδοση στον τομέα της ανακύκλωσης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευσή του, πριν λίγους μήνες, από το ΥΠΕΚΑ και τον ΕΟΑΝ (Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης).

Π.Σκοτινιώτης: Ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς

Με την πίστωση των 790.000 ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μετά από επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Βόλου, δρομολογείται επιτέλους η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς. Ήταν ένα από τα πολλά έργα που παρέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή ημιτελές και χωρίς καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι «η ένταξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλέον η υλοποίηση ενός έργου μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την Αγριά αλλά και για την Αρτέμιδα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου.