Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παραδόθηκε σε χρήση το διδακτήριο – κόσμημα του Δημοτικού σχολείου Άλλης Μεριάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και πλήθος κόσμου, η τελετή εγκαινίων του νεόδμητου διδακτηρίου στην Άλλη Μεριά, στο οποίο εδώ και λίγες μέρες στεγάζεται το 2ο Δημοτικό σχολείο Πορταριάς (Άλλης Μεριάς). Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Δήμος Βόλου βράβευσε το σχολείο για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία που επιδεικνύει μέσα από ποικίλες δράσεις, κάνοντας λόγο για ένα σχολείο πρότυπο στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κοινή διαμαρτυρία των 8 Δημάρχων της Μαγνησίας

Την ανάγκη να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και των Δήμων του Ν. Μαγνησίας στο νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, που αφορά δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σχολικά κτίρια Δήμων που περιλαμβάνονται στην κλιματική ζώνη Γ και στην κλιματική ζώνη Δ, επισημαίνουν οι Δήμαρχοι των Δήμων της Μαγνησίας, με κοινό τους έγγραφο προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη, ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη, Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο και τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Σ.Καλαφάτη.

Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. του Γηροκομείου

Ορίστηκαν από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη ως εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. του Γηροκομείου οι: Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, αρχιτέκτων και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας και Παύλος Πάνος, επιχειρηματίας, με αναπληρωτές τους Δημήτρη Γούση, δικηγόρο και Καίτη Μακρή, συνταξιούχο υπάλληλο του Δήμου Βόλου, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την προθυμία τους να στηρίξουν το ίδρυμα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Σε σημερινή του δήλωση ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι «το Γηροκομείο Βόλου είναι ένα ίδρυμα με μακρά παράδοση, το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους της περιοχής μας.

Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ τα Χριστούγεννα σε δρόμους και πλατείες

Καθημερινές είναι οι εκδηλώσεις στο κέντρο, στις συνοικίες και σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, μαθητών, ερασιτεχνικών ομάδων και συλλόγων, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή υπό τον τίτλο “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ”. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι εκδηλώσεις που παρουσιάζονται σε ανοιχτούς χώρους δημιουργώντας κλίμα χαράς και γιορτής στην πόλη.