Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινά η λειτουργία του Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους

Τη λειτουργία, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, του Δημοτικού Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων της βίας και των παιδιών τους ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης,  τονίζοντας τη συμβολή  της Δημοτικής Αρχής σε θέματα ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων,  εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες στην  Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή για την καλή συνεργασία από τη θέση της Γ.Γ.Ισότητας των Φύλων που κατείχε. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν εκτός της Υφυπουργού Υγείας και του Δημάρχου Βόλου, οι κ.κ. Απόστολος Παντσάς – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ. Αναστάσιος Βολιώτης – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και Κωνσταντίνος Καραμπάτσας – Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Τελετές Αγιασμού Υδάτων στη Ν.Αγχίαλο και την Ιωλκό

Κοινή τελετή αγιασμού των υδάτων και κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού,  πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου.
Σε συνεργασία του Αντιδημάρχου Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ.Γιάννη Γκουντέλια και των ιερέων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, π. Αντωνίου  Χατζημιτούλα και π. Αθανασίου Μπαντέλα αντίστοιχα,  μετά το πέρας της λειτουργίας του Μεγάλου Αγιασμού στις δύο εκκλησίες θα τελεστεί την ημέρα των Θεοφανίων η  τελετή του αγιασμού των υδάτων στη γέφυρα του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που βρίσκεται δίπλα στο «τένις κλάμπ», στα όρια των  οικισμών Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου.

Συναυλία με Τσέρτο, Γιώτα , Κατσιγιάννη, Μόσιο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου

Με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου και σκοπό τη ψυχαγωγία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ” συναντώνται επί σκηνής γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές. Πρόκειται για  τη συναυλία που θα δώσουν ο γνωστός τραγουδοποιός Μπάμπης Τσέρτος, ο διακεκριμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο τραγουδοποιός Απόστολος Μόσιος και μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στις 8.30 το βράδυ. Η συναυλία σηματοδοτεί τη συνάντηση του πολυπράγμονα Μπάμπη Τσέρτου με τον πολυτάλαντο Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τον Απόστολο Μόσιο και  με το μικρό σχήμα της Εστουδιαντίνας που θα παρουσιάσουν παλιά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Ανοίγει τις πύλες του αύριο ο νέος δημοτικός χώρος πολιτισμού «Στρατώνας», στον Άγιο Λαυρέντιο

Παραδίδεται από το Δήμο Βόλου προς χρήση στους κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου και στους φορείς πολιτισμού το κτίριο  «Στρατώνας», στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Το κτίριο ανακαινίστηκε ριζικά και ξεκινά να λειτουργεί από το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014, στις 6 μ.μ., οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκδηλώσεων του κτιρίου. Η χορωδία γυναικών του Αγίου Λαυρεντίου και η χορωδία του Συλλόγου Ψυγείων Αγριάς έχουν αναλάβει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, Θα ακολουθήσει η κοπή πίτας του Τοπικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου  θα παρουσιάσει επίσημα το ημερολόγιο που εξέδωσε για το 2014, του οποίου η  καλλιτεχνική επιμέλεια είναι  έργο της  Έρρικα Γκουντεσβάγκερ. . Η καλλιτέχνιδα,  με το συγκεκριμένο ημερολόγιο επιχειρεί μία εικαστική προσέγγιση στον κόσμο των βοτάνων που ευδοκιμούν στην περιοχή.