Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα της «Πρωτοβουλίας των 5» στην Πάτρα με θέμα τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το δημότη

Την τρίτη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες προς τον δημότη», θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Πάτρα (Αγορά Αργύρη). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η στρατηγική κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» σε θέματα που αφορούν την οργάνωση των δήμων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαδικασιών και τον αποτελεσματικό προγραμματισμό υλοποίησης των αποφάσεων.

Ανακοίνωση του ΔΟΕΠΑΠ για το θέμα εργαζομένων στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του πρώην Δήμου Βόλου

Σε ανακοίνωση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για το θέμα της δικαστικής απόφασης που αφορά εργαζόμενους του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Βόλου, επισημαίνονται τα ακόλουθα: Κατανοούμε απολύτως την εξαιρετικά δυσμενή θέση των εργαζομένων που βρίσκονται πλέον χωρίς εργασία σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει, είμαστε ωστόσο βέβαιοι πως αναγνωρίζουν ότι ο ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου δεν έχει τη δυνατότητα άλλης επιλογής πέραν από το σεβασμό της δικαστικής απόφασης και την τήρηση της νομιμότητας. Όλα τα άλλα είναι φτηνή δημαγωγία και λαϊκισμός, που δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να συμπράξουμε.

Απόδοση οφειλομένων στους σχολικούς φύλακες

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να αποδοθούν από το Δήμο Βόλου στους σχολικούς φύλακες που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οφειλές από δεδουλευμένα παρελθόντων ετών, σε εφαρμογή πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν την αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον του Δήμου.