Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΥΑΜΒ: Ξεκινά το έργο ενοποίησης των δεξαμενών Αγριάς

Ένα ακόμη σημαντικό έργο που θα συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών διανομής νερού στην Αγριά, επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος των έργων και παρεμβάσεων που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης. Πρόκειται συγκεκριμένα για το έργο «Ενοποίηση δεξαμενών Αγριάς», συνολικής δαπάνης 142.500 €, που θα καλυφθεί εξ ιδίων πόρων της Επιχείρησης. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Όθρυς Α.Τ.Ε.», το έργο αναμένεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας τριών μηνών.

Συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής Αγ.Παρασκευής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Αλεξιάδη είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής της συνοικίας Αγ. Παρασκευής. Ο κ.Αλεξιάδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι επίκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο του νόμου αυτού θα μπορούσε να εξεταστεί και η από 27.8.2012 συγκεκριμένη πρόταση νόμου που είχε υποβάλει η δημοτική αρχή Βόλου, η οποία προβλέπει την ανακούφιση των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής σε ποσοστό 40-50% από τις εισφορές σε χρήμα.

Ανακοίνωση της Πολεοδομίας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους δημότες Βόλου να μην εμπιστεύονται πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά τις προβλέψεις της μελέτης αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, αλλά να απευθύνονται στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση, εξέδωσε σήμερα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης κ.Σπύρος Τσιραντωνάκης. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Πολεοδομίας Δήμου Βόλου και αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα: 

Βανδαλισμοί στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Αγριάς

Σοβαρές ζημιές στο νεοκλασικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ στην Αγριά προκάλεσαν άγνωστοι δράστες που πραγματοποίησαν διάρρηξη τη νύχτα της Τρίτης. Οι καταστροφές εντοπίζονται κυρίως στον επάνω όροφο του βασικού κτιρίου και στο κτίριο όπου βρίσκονται οι τουαλέτες.Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ έχει παραχωρήσει τη χρήση του κτιρίου στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, το οποίο διατηρεί τον χώρο σε άριστη κατάσταση, αλλά συχνά χρησιμοποιείται και από τον Δήμο Βόλου, για εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει με τον ΟΣΕ. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Βόλου φροντίζει καθημερινά για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου. 

Δίκτυο Υποστηρικτών Υποψηφιότητας Πάνου Σκοτινιώτη