Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Με αυτοδιοικητική ατζέντα οι εκλογές του Μαΐου μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις

Για δικαίωση της «Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων» που επέλεξαν καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη σχετικά με το κλίμα που διαμορφώνεται πανελλαδικά μετά τις επιλογές των κομμάτων για τα πρόσωπα που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι. «Δύσκολα θα υπήρχε μεγαλύτερη δικαίωση της «Πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων» από το κλίμα που διαμορφώνεται πανελλαδικά με τις επιλογές των κομμάτων. Ανεξάρτητα από τις τοπικές ιδιαιτερότητες, αυτό που προκύπτει και γίνεται απολύτως φανερό είναι ότι η εποχή του στείρου κομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει φθάσει στο τέλος της. Και αυτό το βλέπει κανείς, λίγο ως πολύ, σε όλη την Ελλάδα και αφορά και τα δυο μεγαλύτερα, σήμερα, κόμματα», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης.

Εξήντα οκτώ προτάσεις για το Μουσείο της Αργούς

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των προτάσεων στο πλαίσιο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προσχεδίων με θέμα τη «Δημιουργία Μουσείου για την αξιοποίηση της Αργούς». Η προθεσμία έληξε στις 4 Φεβρουαρίου και συνολικά παραλήφθηκαν 68 πακέτα μελετών-προσχεδίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία κατατέθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης που προβλέπει πλήρη ανωνυμία. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνέλθει η πενταμελής Κριτική Επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων του διαγωνισμού. Στο πρώτο αυτό στάδιο η Κριτική Επιτροπή θα εξετάσει την τυπική εκπλήρωση των όρων της προκήρυξης.

Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Προθεσμία είκοσι ημερών για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και σταθμού βάσης από ακίνητο στη συμβολή των οδών Κονταράτου - Γαμβέτα, δίνει η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου στην κάτοχο εταιρεία, μετά την ανάκληση της σχετικής άδειας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). 

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην έκθεση των Βρυξελλών για την επανέναρξη των πτήσεων της RyanAir

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon des Vacanses», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 6 έως 10 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου με περίπτερο εντός του ενιαίου χώρου του ΕΟΤ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία στο περίπτερο του Δήμου Βόλου, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας RyanAir, η οποία όπως είναι γνωστό θέτει σε επαναλειτουργία από 1ης Απριλίου την αεροπορική σύνδεση Βόλου-Βρυξελλών. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της προσπάθειας για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την επανέναρξη των πτήσεων, η RyanAir κλήρωσε 7 αεροπορικά εισιτήρια, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής προσέφεραν σε δυο τυχερούς δωρεάν τετραήμερη διαμονή.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία τιμά τον δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη τιμά σήμερα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) στο πλαίσιο της Γιορτής των Αθλητών και Αθλητριών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013. Η εκδήλωση ΚΟΕ “Awards 2013” πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το Δ.Σ. της ΚΟΕ αποφάσισε να τιμήσει τον κ.Σκοτινιώτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «για τη σημαντική προσφορά του στο μοναδικό γεγονός της φιλοξενίας στο Βόλο τριών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων των Αθλημάτων, για τρεις συνεχόμενες χρονιές.