Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βόλος διεκδικεί τον τίτλο "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021"


Η Κολυμβητική Ομοσπονδία τίμησε τον Π.Σκοτινιώτη για τη φιλοξενία παγκόσμιων διοργανώσεων στο Βόλο

Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τιμήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) στο πλαίσιο της γιορτής βράβευσης των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013. Τα «KOE Awards» πραγματοποιήθηκαν χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 700 άτομα. Ανάμεσά τους, στελέχη της αθλητικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, και το σύνολο των ανθρώπων που υπηρετούν τα έξι αθλήματα της ΚΟΕ.

Συνεργασία ΔΕΥΑΜΒ – Δήμου Ν.Πηλίου για την εκπόνηση της μελέτης δικτύου αποχέτευσης

Υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στη ΔΕΥΑΜΒ, το Δήμο Νοτίου Πηλίου και τον ανάδοχο, η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων, Επεξεργασίας Λυμάτων και Διάθεσης Εκροής Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) 2007-2013. Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση ως Διευθύνουσα υπηρεσία του έργου, καθώς έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω έλλειψης επάρκειας.

Ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων του Βόλου με το Ισραήλ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού International Mediterranean Tourism Market (ΙΜΤΜ) που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014. Με τη συμμετοχή αυτή, ενισχύθηκε περαιτέρω η προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2011, με την επίσκεψη του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη στο Ισραήλ. Την αποστολή του Δήμου Βόλου αποτελούσαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ.Ηλίας Ξηρακιάς και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού και γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ.Γεωργία Ταμπάκη. Εκ μέρους των επαγγελματιών τουρισμού, συμμετείχε ο κ. Ran Duldner επαγγελματίας ξενοδόχος περιοχής του Πηλίου, ο οποίος βοήθησε σημαντικά το έργο της αντιπροσωπείας, λόγω γνώσεων και ισραηλινής καταγωγής, όπως επίσης οι ξενοδόχοι Γ.Μποτσιβάλης, Γ.Στάμος και Σ.Καραβιά.

Λ. Μαυρογιάννης: Μειωμένο κατά 50% το τιμολόγιο νερού στο Γηροκομείο

Απαντώντας σε δηλώσεις του κ.Μιχ. Μιτζικού σε σχέση με το τιμολόγιο νερού που ισχύει για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδας Μαυρογιάννης επισημαίνει ότι: Ο κ.Μιτζικός θα πρέπει να γνωρίζει ότι η πρότασή του για μείωση της τιμής του νερού στα φιλανθρωπικά ιδρύματα εφαρμόζεται ήδη από τη ΔΕΥΑΜΒ στο πλαίσιο του Κοινωνικού Τιμολογίου.