Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κοινό διάβημα των τοπικών φορέων στον Πρωθυπουργό με σκοπό τη στήριξη της βιομηχανίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Επιστολή - διάβημα στον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά απέστειλαν οι τοπικοί φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης (ΤΣΑΑ), δηλαδή  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, με αίτημα να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα του υψηλού κόστους κατανάλωσης ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και η ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για το διάβημα ελήφθη κατά την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων των φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη, πριν ακόμη το θέμα αναδειχθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. 

Επί τάπητος τα θέματα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης

Τα σημαντικά θέματα του ευαίσθητου τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης, θα τεθούν επί τάπητος σε ειδική δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, που συγκαλείται την ερχόμενη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Βόλου. Θέμα της συνεδρίασης «Η Καθαριότητα και η Ανακύκλωση στο Δήμο Βόλου, το σήμερα και το αύριο» και πραγματοποιείται σε συνέχεια της σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. 

Ξεπεράστηκαν τα μικροπροβλήματα στον ανεφοδιασμό καυσίμων του Δήμου Βόλου

Μικροπροβλήματα παρουσιάσθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην ομαλή ροή των καυσίμων προς όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και κρίθηκε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην Καθαριότητα έναντι των άλλων τομέων. Το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε δεν οφείλεται στην έλλειψη πιστώσεων, αφού αυτές είναι πλήρως διασφαλισμένες στον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά στις διαδικασίες των διαγωνισμών που προηγήθηκαν και στην πρόσθετη καθυστέρηση που αντικειμενικά δημιουργείται από το γεγονός ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Λαμίας εξυπηρετεί πλέον και τη Μαγνησία και βρίσκεται στην πόλη μας δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Δήμος Βόλου …στην καρδιά της Στοκχόλμης

Στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, στη Στοκχόλμη, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την τουριστική, πολιτισμική και γαστρονομική της ταυτότητα, στο πλαίσιο του Grekland Panorama, μιας διοργάνωσης αποκλειστικά αφιερωμένης στη χώρα μας, που πραγματοποιήθηκε από τις  14 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2014, υπό την αιγίδα της εταιρείας North Events στο Εκθεσιακό Κέντρο Globe Arenas Annexet. Το «παρών» στη σημαντική αυτή διοργάνωση έδωσε και ο Δήμος Βόλου, με εκπρόσωπο την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης κ.Κερασία Μπαρτζιώκα, σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Αλοννήσου, που εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ.Βαφίνη. Οι δυο Δήμοι ένωσαν τις δυνάμεις και ανέδειξαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους, ενθουσιάζοντας Σουηδούς και Ομογενείς.

Συνέντευξη δημάρχου Βόλου στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV