Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ανάγκη για καθολικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στον κίνδυνο εκτροχιασμoύ από το νεοναζισμό

Την ανάγκη να συγκροτηθεί καθολικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στον κίνδυνο εκτροχιασμoύ από το νεοναζισμό, υποστήριξε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και η άνοδος του Ναζισμού» που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ειδικά εμείς οι Βολιώτες έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατική παράδοση του τόπου μας.  Ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αναληφθεί από τη χώρα μας, που ασκεί και τα καθήκοντα της προεδρίας στην Ε.Ε., κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την εμπέδωση της ειρήνης και της διεθνούς νομιμότητας, αλλά και για την εξυπηρέτηση των καλώς εννοούμενων εθνικών μας συμφερόντων.

Συνέντευξη Λεωνίδα Μαυρογιάννη στον ASTRA TV 5-3-2014


Συζήτηση Π.Σκοτινιώτη με μαθητές για το θέμα της μετανάστευσης

Συζήτηση με τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη για το σοβαρό θέμα της μετανάστευσης είχαν σήμερα μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Παγασών, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος “Teachers4Europe” και συγκεκριμένα της δράσης με τίτλο «Χαμένες φωλιές…χαμένες πατρίδες». Ο κ.Σκοτινιώτης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών για τις αιτίες, τις πολιτικές αντιμετώπισης και τη λύση του προβλήματος, ενώ τους ενημέρωσε επίσης για τις δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος Βόλου με σκοπό την υποστήριξη και ένταξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. 

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση ανανεώσιμων πηγών από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Δήμου Βόλου


Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο πλαίσιο ενός διαδραστικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, επικεντρωμένου στους τομείς της αειφόρου ενέργειας, των ενεργειακά αποδοτικών υποδομών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προωθεί η Δημοτική Αρχή Βόλου, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών και να καταστήσει το Βόλο κέντρο πρότυπης αστικής ανάπτυξης. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη με αφορμή, αφενός την ανακοίνωση των 88 Δήμων της χώρας που έχουν υπογράψει το “Σύμφωνο των Δημάρχων”, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βόλου, αφετέρου την έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ της προμελέτης και των τευχών δημοπράτησης δυο πρωτοποριακών έργων που αφορούν α) την αξιοποίηση της λυματολάσπης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και β) τη δημιουργία ενός ακόμη υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «Μετερίζια» Πηλίου.

Συνέντευξη τύπου για εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση ανανεώσιμων πηγών


Π.Σκοτινιώτης: Να ξεκαθαρίσει ο κ.Πατσιαντάς τι εννοεί όταν μιλάει για επανασχεδιασμό των ορίων του Δήμου

Για πολιτική αδυναμία του κ.Πατσιαντά να διατυπώσει γνήσια αυτοδιοικητικό και προγραμματικό λόγο, μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ.Σκοτινιώτης, κάλεσε επίσης τον κ.Πατσιαντά να εξηγήσει με σαφήνεια στους πολίτες τι εννοεί όταν μιλάει για επανασχεδιασμό των ορίων του Δήμου, να ξεκαθαρίσει δηλαδή με ποια πρόταση κατεβαίνει στις εκλογές σε σχέση με τα όρια του Δήμου και ποια πρόταση θα υποστηρίξει εάν εκλεγεί Δήμαρχος ή από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Απάντηση Πάνου Σκοτινιώτη στο Μαργαρίτη Πατσιαντά