Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σημαντικά έργα του Δήμου στη Νέα Αγχίαλο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής


Την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου προωθεί η Δημοτική Αρχή Βόλου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Η σημαντικότερη παρέμβαση αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του αποχετευτικού δικτύου Νέας Αγχιάλου, προϋπολογισμού 10.180.000 ευρώ. Ήδη το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ σε πρόσφατη συνεδρίαση του ενέκρινε την οριστική παραλαβή της μελέτης προκειμένου να σταλεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ για προέγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου.

Αρχίζουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο “Πλάϊ” Επισκοπής

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση “Πλάϊ” Επισκοπής, συνολικής δαπάνης 44.590,00 €, από ίδιους πόρους του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ε.Τσιρνόβας & ΣΙΑ Ε.Ε.», το έργο προβλέπεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 6 μηνών από την έναρξη των εργασιών.  Η υπογραφή της σύμβασης γίνεται μια μόλις μέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του αποχετευτικού δικτύου της Ιωλκού.

Οι Πρόεδροι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αύριο στο Βόλο

Στο Βόλο θα βρίσκονται αύριο Σάββατο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων, θα εξεταστεί η  πορεία των έργων του ΟΣΕ και ο προγραμματισμός σε σχέση με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην περιοχή μας. Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου στις 20.1.2012, δρομολογήθηκε η υλοποίηση παρεμβάσεων ζωτικής σημασίας για την πόλη και την περιοχή μας, αρμοδιότητας του ΟΣΕ, με κορυφαίο το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας. 

Η όπερα «Werther» του Massenet στο Αχίλλειο

Mε την εκπληκτική παράσταση «Werther» (ΒΕΡΘΕΡΟΣ) ΤΟΥ Jules Massenet, βασισμένη στο ρομαντικό μυθιστόρημα του Γκαίτε, συνεχίζεται το πρόγραμμα της Metropolitan Opera of New York “The MET: Live in HD” σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 15/3/2014 στις 19:00, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Τη μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης που απαίτησε ειδικό εξοπλισμό, παρουσιάστηκε  στο πλαίσιο της συνεργασίας  του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη  Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Π.Σκοτινιώτης: Μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία απέναντι στα αδιέξοδα των κομματικών συνδυασμών

«Απέναντι στα αδιέξοδα των κομματικών συνδυασμών, δημιουργούμε μια μεγάλη συμμαχία των δημιουργικών και αναγεννητικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, για το Βόλο και την Αυτοδιοίκηση». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.86 και στους δημοσιογράφους Χρήστο Λουκά και Δημήτρη Χαλά. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που κράτησε σχεδόν δυο ώρες, ο κ .Σκοτινιώτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται και το ψηφοδέλτιο που διαμορφώνεται, θα αποτελέσουν την ευρύτερη δυνατή συνάντηση πολιτών, σε έναν κοινό προγραμματικό και αξιακό τόπο. Είναι η παράταξη της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης, η οποία αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα που θα εκφραστεί στις εκλογές.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ