Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στο Δήμο Βόλου δεν χωράει το «διπλό ημίχρονο, άσος τελικό»

Απαντώντας στο νέο υβριστικό εναντίον του παραλήρημα του κ.Μπέου, ο δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλώση: Χθες έγινε για μια ακόμη φορά απολύτως σαφές ότι με τον κ.Μπέο διαφέρουμε όσο η ημέρα με τη νύχτα. Εμείς, στο φως της ημέρας, ανακοινώσαμε μια σύμπραξη δημοκρατικής ευθύνης και προοπτικής για τη μείζονα πόλη μας, χωρίς να υπάρχουν ούτε υπόγειες συναλλαγές ούτε μυστικές συμφωνίες. Όλα τα άλλα είναι  αθλιότητες που εκπορεύονται από τον γκαιμπελίστικο προπαγανδιστικό μηχανισμό του κ.Μπέου, με τις οποίες δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. Απολύτως κατανοητή, πάντως, η λυσσώδης αντίδρασή του, αφού πλέον βλέπει ότι το όνειρο της εφόδου του μαύρου μετώπου μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Απ.Παπατόλιας: Η αγωνία της χαμηλής συσπείρωσης


Απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του κ.Μ.Πατσιαντά, ο κ.Απόστολος Παπατόλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Προκαλεί αισθήματα λύπης η σπασμωδική και επιθετική αντίδραση του Μαργαρίτη Πατσιαντά απέναντι στην εξαγγελία της συνένωσης των παρατάξεών μας για την συγκρότηση μιας νέας δημοτικής συμμαχίας ευθύνης για στον τόπο μας. Προδίδει άραγε τον πανικό του απέναντι στη δυναμική που αναπτύσσει η πρωτοβουλία μας στην κοινωνία; Ή μήπως απλώς εκφράζει τη δυσαρέσκειά του γιατί αλλάζει πια το πολιτικό τοπίο και θα συρθεί εκών άκων να τοποθετηθεί με σοβαρότητα για το τι πρέπει να γίνει στο Δήμο;

Π.Σκοτινιώτης: Όχι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού δεν μπορεί να έχει απλώς επετειακό χαρακτήρα ούτε να αποτελεί εκπλήρωση μιας τυπικής υποχρέωσης προς τα θύματα του παρελθόντος. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν τμήμα της κοινωνίας μας, θύματα της πιο ακραίας φτώχειας. Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και της βίας που καταλύουν κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας και σεβασμού στην διαφορετικότητα του άλλου.  

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με το Δ.Σ. του Γηροκομείου Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα η νέα διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε το τελευταίο τρίμηνο, δηλαδή μετά την αλλαγή προσώπων στο Δ.Σ., για τη δρομολόγηση λύσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Παύλος Πάνος, οι Αικ.Πάππα (ταμίας), Ολ.Σταμοπούλου (μέλος), Σ.Βαρλάμη (μέλος) και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Κ.Τριχιάς. 

Π.Σκοτινιώτης: Η συμφωνία για το γάλα οδηγεί την κτηνοτροφία σε αφανισμό

Την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα για το γάλα εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, επισημαίνοντας συγκεκριμένα σε δήλωσή του τα ακόλουθα:
Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα για το γάλα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, όπως και όλης της χώρας. Ο ενιαίος Δήμος Βόλου διαθέτει σημαντικό τομέα κτηνοτροφικής και αγροτικής παραγωγής και μια από τις δυναμικότερες συνεταιριστικές βιομηχανίες στην Ελλάδα, την ΕΒΟΛ. Με τη συμφωνία, η οπαία ευνοεί τις πολυεθνικές και τις μεγάλες βιομηχανίες,  κινδυνεύει με αφανισμό η  εγχώρια αγελαδοτροφία, ενώ συνέπειες θα υπάρξουν και για  τους καταναλωτές.