Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την 25η Μαρτίου

Αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη 25 Μαρτίου, ημέρα αργίας λόγω της εθνικής γιορτής, ως εξής:







Σε νέους χώρους στο Καραγάτς μεταφέρθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου

Σε νέους, μεγαλύτερους και καλύτερα οργανωμένους χώρους λειτουργεί από σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, το οποίο μεταφέρθηκε σε δημοτικό κτίριο στο Καραγάτς, στην οδό Κουρουνιώτη και Ολυμπιονίκη Αγνώντα (τηλ. 24210 55156), με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του προς όφελος των εκατοντάδων συμπολιτών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δικαιούχων. Στο Παντοπωλείο βρέθηκε νωρίς σήμερα, πρώτη μέρα της λειτουργίας του στη νέα Διεύθυνση, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολο Παντσά. 

Π.Σκοτινιώτης: Να επισπευσθεί ο επανακαθορισμός αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού στο Μαλάκι

Το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει προκύψει εξαιτίας σφαλμάτων κατά τη χάραξη αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού στον οικισμό Μαλάκι της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας, επαναφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια άρσης της αδικίας που υφίστανται πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι καλούνται επιπλέον να καταβάλλουν υπέρογκες αποζημιώσεις αυθαίρετης χρήσης. 

Συγχαρητήρια Γ. Γκουντέλια στις ομάδες «Ιωλκός» και «Μακρινίτσα»

Θερμά συγχαρητήρια στις ποδοσφαιρικές ομάδες «Ιωλκός» και «Μακρινίτσα», οι οποίες εξασφάλισαν την άνοδό τους στην πρώτη κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού-Πορταριάς και Μακρινίτσας κ.Ι.Γκουντέλιας επισημαίνοντας συγκεκριμένα σε δήλωσή του ότι «η άνοδος αυτή δεν ήρθε τυχαία. Αποτελεί συλλογική προσπάθεια αθλητών, προπονητών και διοικητικών συμβουλίων των ομάδων, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Η Δημοτική Αρχή Βόλου στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, μέσα από σειρά ενεργειών και έργων που διευκολύνουν τους συλλόγους».

Π.Σκοτινιώτης: Το παρασκήνιο και τα χρίσματα δεν με αφορούν

Με αφορμή αναφορές στο όνομά του από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στη συνέλευση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βόλου, την Κυριακή στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα:  «Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την έξω από κάθε κανόνα πολιτικής δεοντολογίας εμπλοκή του ονόματός μου στις χθεσινές εσωτερικές διαδικασίες της ΔΗΜ.ΤΟ Βόλου της Ν.Δ. Αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω, για πολλοστή φορά, ότι δεν έχω καμία σχέση με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ότι ουδέποτε επιζήτησα χρίσμα οποιουδήποτε κόμματος, ούτε φυσικά της Ν.Δ. Αντίθετα μάλιστα, αντιμετώπισα την υποψηφιότητα του κ.Μ.Μιτζικού με ιδιαίτερη διακριτικότητα και δεν είχα δυσκολία να επισημάνω  και δημόσια την ευπρέπεια και  το πολιτικό του ήθος. 

«Όλο το Αριστερό Ρεύμα εκτός από το Συνασπισμό»

Απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», ο κ.Απόστολος Παπατόλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήταν φρονιμότερο να μην εγκαλούν για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό και αμοραλισμό», όσοι με απολιτίκ όρους και παλαιού τύπου «άγρα πελατών» έβαλαν ακόμη και τα «δέντρα» να ψηφίσουν στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης για να αναδειχθούν επικεφαλής. 

Την Τρίτη 1η Απριλίου το ξεκίνημα της ενιαίας δημοτικής παράταξης για το Βόλο και την προοπτική του

Το ξεκίνημα της ενιαίας δημοτικής παράταξης που συγκροτείται από τη συνένωση της “Δημοκρατικής Συμπολιτείας” και της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών”, γίνεται την ερχόμενη Τρίτη 1η Απριλίου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Αχίλλειον», στις 8 το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων, Π.Σκοτινιώτης και Απ.Παπατόλιας αντίστοιχα, ανακοίνωσαν την κοινή τους απόφαση να συγκροτήσουν ευρεία δημοτική συμμαχία για το Βόλο και την προοπτική του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τετάρτη, παρουσία του πρώην Δημάρχου Βόλου κ.Δημήτρη Πιτσιώρη και άλλων αυτοδιοικητικών στελεχών από ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων. Όπως, μάλιστα, είχαν εξηγήσει, η απόφασή τους αυτή υπαγορεύθηκε από τα μηνύματα μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας, που αξιώνει να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Βόλου.