Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τοποθετήθηκαν οι κορύνες στη Δημητριάδος

Οκτώ μήνες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού χρειάστηκε να ξεπεραστεί κυκεώνας γραφειοκρατικών διαδικασιών, τοποθετήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Απριλίου 2014, οι πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες (κορύνες) στο τμήμα της οδού Δημητριάδος από Φιλελλήνων έως Αγ. Νικολάου, από συνεργείο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται στην οδό Δημητριάδος δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθαρού πλάτους 3.75 μ. και μία σειρά στάσης οχημάτων, παρά το νότιο κράσπεδο, πλάτους 2.00 μ. 

Εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη δημιουργία του προσφυγικού «Συνοικισμού»

Στη μνήμη της πρώτης γενιάς προσφύγων και στην ίδρυση του προσφυγικού «Συνοικισμού» στη θέση Ξηρόκαμπος, το 1924, είναι αφιερωμένη η μουσική εκδήλωση με συνοδεία λόγου και εικόνας, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 6 Απριλίου 2014, στις 19.30, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά-Σταδίου). «Ο Δήμος Βόλου εκπληρώνει ένα χρέος απέναντι στην ιστορία και τον προσφυγικό κόσμο της πόλης μας, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης οικονομικής, κοινωνικής και  πολιτιστικής  της φυσιογνωμίας. Οι συμπολίτες μας έχουν δικαίωμα να γνωρίσουν τις ρίζες τους, το πώς έφθασαν οι πρόγονοί τους εδώ και πώς δημιούργησαν τη συνοικία του, τη Νέα Ιωνία, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στην εξέλιξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. 

Διάκριση του Δήμου Βόλου για την άρτια κάλυψη των ακτών με ναυαγοσώστες

Τιμητική διάκριση για την άρτια ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου κατά τα έτη 2012 - 2013, απέσπασε ο Δήμος Βόλου από την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία. Ειδικότερα, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, στην Αθήνα, τελετή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας - ΕΝΑΚ, για την απονομή τιμητικών διακρίσεων για τις αποτελεσματικότερες ναυαγοσωστικές καλύψεις των παραλιών κατά τον προηγούμενο χρόνο καθώς και φορέων που συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής στη χώρα μας.

Η όπερα “La Boheme” του Giacomo Puccini στο «Αχίλλειον»

Με την εκπληκτική παράσταση “La Boheme” του Giacomo Puccini συνεχίζεται το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 19:55, στο «Αχίλλειον» το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD». Η κλασική παραγωγή μέσα από την οποία παρουσιάζεται με αριστουργηματικό τρόπο η συγκινητική ιστορία του Puccini, αφηγείται τον νεανικό έρωτα.