Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη – Π .Καψή

Τoν Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παντελής Καψής, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μαγνησία, και τον ενημέρωσε για τις θέσεις της «Ελιάς» ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ο κ.Καψής επισήμανε μεταξύ άλλων ότι, στην κρίσιμη και δύσκολη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» φιλοδοξεί να συμβάλει στην προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, την ανάκτηση της αξιοπιστίας της και της ισότιμης θέσης της στους κόλπους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Στόχος της Δημοκρατικής Παράταξης, της Ελιάς, είναι να αναδείξει το αληθινό όραμα της Ευρώπης», όπως είπε, «για τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης. Με προϋποθέσεις βιώσιμης και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης, μέσα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, τις οποίες προωθεί η πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της».

Π.Σκοτινιώτης: Να πιάσουν πραγματικά τόπο οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ

Την ανάγκη οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ να αξιοποιηθούν με τρόπο ώστε η Ελλάδα που θα βγει από την κρίση να μη θυμίζει την Ελλάδα που έφτασε στην κρίση, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης στο χαιρετισμό του στο συνέδριο που οργάνωσε την Παρασκευή το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε μεταξύ άλλων: «΄Ολοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν έχει διατυπώσει μια ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση. Το Σχέδιο αυτό θα πρέπει άμεσα να διαμορφωθεί, ώστε η υλοποίησή του να υποστηριχθεί από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ-ΣΕΣ). Οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ πρέπει να πιάσουν πραγματικά τόπο, με στόχο η Ελλάδα που θα βγει από την κρίση να μη θυμίζει την Ελλάδα που έφτασε στην κρίση.

Εκδήλωση για την πρώτη τριετία της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς

Συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων στις έδρες των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων για την παρουσίαση της πρώτης τριετίας του νέου Δήμου Βόλου και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισκέπτεται την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Απριλίου, την Πορταριά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην ταβέρνα «Κενταύρεια Σύναξη» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Πορταριάς και καλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι φορέων και οι κάτοικοι όλων των οικισμών της δημοτικής ενότητας.  
Ο Δήμαρχος Π.Σκοτινιώτης, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Πορταριάς Δ.Βλαχούτσος και οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων Άλλης Μεριάς Χ.Γεωργαλής, Κατωχωρίου Θ.Ζγρουμάλης και Σταγιατών Δ.Ματής, θα μιλήσουν με τους κατοίκους της περιοχής για όλα τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς. 
Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Ιωλκού.

«Ένα απλό τηλεφώνημα στο Δήμο δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων»

Ημερίδα με τίτλο «Ένα απλό τηλεφώνημα στο Δήμο δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων» διοργανώνει ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 από τις 10 το πρωί  έως τις 2.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου, με ομιλητές τον κ.Αλέξανδρο Κουτίνα, Καθηγητή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον κ.Νικόλαο Παπαϊωάννου, Κτηνίατρο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την κ.Μαρία Κοντού, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα), την κ.Φλωρίκα Τσιρογιάννη, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου «Κόσμος και Φύση» και τον κ. Απόστολο Παντσά, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής  Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.

«Διαμάντια» του ισπανικού σινεμά στην οθόνη του «Αχίλλειον»

Μετά το επιτυχημένο τρίτο αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2013 με αναφορά στα γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο του εκλεγμένου προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλλιέντε, ο Δήμος Βόλου -  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει το τέταρτο αφιέρωμα, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας.
Μέσα στον Απρίλη, μία ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 10, 14, 23 και 30 του μήνα, θα παρουσιαστούν τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες ισπανικές ταινίες, η κάθε μία από τις οποίες ανήκει σε ξεχωριστή δεκαετία.