Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εκδήλωση του Δήμου Βόλου για τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου

Τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου και τα τραγούδια του, με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Τα λόγια και τα χρόνια 1963- 2013» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», θα παρουσιάσει ο Δήμος Βόλου, σε μια εκδήλωση λόγου και μουσικής την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8.15 το βράδυ στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας (Ν.Μανδηλαρά - Σταδίου). Ο Μάνος Ελευθερίου – που συμπλήρωσε 50 χρόνια συνεχούς δημιουργίας – θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του με το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου και αποσπάσματα από το έργο του «Μαύρα Μάτια. Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία στα χρόνια 1905 – 1920» θα διαβάσουν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Μητσάκης και η ηθοποιός Αμαλία Γκιζά. 

Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου

Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον δεύτερο όμιλο της Α2 γυναικών, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζοντας χαρακτηριστικά σε  δήλωσή του:
«Η πόλη μας γιορτάζει μία ακόμη σημαντική αθλητική νίκη. Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού με τη μακρά παράδοση στις επιτυχίες, έκανε υπερήφανους για μία ακόμη φορά τους φίλους του μπάσκετ, με την εντυπωσιακή πορεία που διέγραψε στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και τη χθεσινή μεγάλη νίκη απέναντι στη Νίκη Λευκάδας, η οποία της εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες του Ολυμπιακού Βόλου, τον προπονητή, και τη διοίκηση της ομάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι, μετά και τους αγώνες μπαράζ, όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την άνοδο της ομάδας στην Α1 εθνική κατηγορία».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκών χωρών στον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Λετονία και την Πολωνία, οι οποίοι φιλοξενούνται από το ΕΠΑΛ Αγριάς στο πλαίσιο του προγράμματος “Comenius”. 

Ειδικότερα, η επίσκεψη στο Βόλο και το Πήλιο αφορά τη δράση “Walking hand in hand can take us to Fari(y)land” (δηλαδή “Περπατώντας χέρι – χέρι μπορούμε να φθάσουμε στη Χώρα του Δικαίου” ή με το λογοπαίγνιο που γίνεται  -Νεραϊδοχώρα- στη Χώρα του Ιδεατού). Πρόκειται για πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώνεται φέτος με στόχο την εξάλειψη της διαφορετικότητας ως έννοιας και πράξης.