Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Π. Σκοτινιώτης: Ο Περιφερειακός θα είναι σύντομα ένας δρόμος απολύτως λειτουργικός και ασφαλής


Για την πορεία της εργολαβίας του Περιφερειακού στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι την έξοδο της αρτηρίας στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο έργο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της αναδόχου εταιρείας.

Εκδήλωση για την πρώτη τριετία της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο επισκέψεων στις έδρες των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων για την παρουσίαση της πρώτης τριετίας του νέου Δήμου Βόλου και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισκέπτεται την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Απριλίου, την Ιωλκό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην ταβέρνα «ΙΩΛΚΟΣ» που βρίσκεται στην πλατεία Ανακασιάς και καλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι φορέων και οι κάτοικοι όλων των οικισμών της δημοτικής ενότητας. Ο Δήμαρχος Π.Σκοτινιώτης, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας και οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Βόλου Ευτέρπη Μαργαρίτη – Παπανδρέου, Ανακασιάς Ρήγας Κάλλης και Αγίου Ονουφρίου Γιώργος Σχοινάς, θα μιλήσουν με τους κατοίκους της περιοχής για όλα τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού. 

Π.Σκοτινιώτης: Το νερό και η αποχέτευση αποτελούν ανθρώπινο δικαίωμα

Την κατηγορηματική θέση της δημοτικής αρχής για ενιαία, ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση του νερού ως κοινωνικού αγαθού και ανθρώπινου δικαιώματος, ώστε αφενός να διασφαλίζεται η οικολογική ισορροπία κάθε περιοχής και η αναπαραγωγή του οικοσυστήματος, αφετέρου να παρέχεται καλής ποιότητας πόσιμο νερό σε όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες και να υπάρχει επάρκεια για άρδευση, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας τη Δευτέρα σε μαζική συγκέντρωση κατοίκων της Πορταριάς. Παράλληλα, απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση για σύνδεση των κατοικιών και επιχειρήσεων με το δίκτυο αποχέτευσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. 

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου «ανέκριναν» τον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Βόλου και τον «ανέκριναν» για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα στην πόλη αλλά και για ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τη γειτονιά τους. Οι μαθητές συναντήθηκαν με το Δήμαρχο στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ενεργοί μαθητές, ενεργοί πολίτες», συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Σοφία Κανταράκη.  

Ξεκινά το 4ο αφιέρωμα στο ισπανικό σινεμά

Το 4ο αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο ανοίγει την αυλαία του αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου, με την ταινία «Bienvenido Mr. Marshall» (Καλώς ορίσατε Κ. Μάρσαλ), παραγωγής του 1953 και διάρκειας 75 λεπτών. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας  προβάλουν μία από τις δημοφιλέστερες ισπανικές ταινίες στο «Αχίλλειο», στις 9.30 το βράδυ, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.
Η ταινία
Οι κάτοικοι του Βιγιάρ ντελ Ρίο, ενός χωριού της Καστίλλης, περιμένουν την άφιξη της επιτροπής του Σχεδίου Μάρσαλ και διοργανώνουν μια λαμπρή γιορτή για την υποδοχή της στο χωριό, που συμπίπτει με την παρουσία μιας διάσημης λαϊκής τραγουδίστριας. Φοράνε τα καλά τους, συνθέτουν ένα τραγούδι προς τιμή της επιτροπής και, πριν το συνειδητοποιήσουν, καταλήγουν να φτιάξουν ένα νέο χωριό από χαρτόνι εμπνευσμένο από την Ανδαλουσία.

Συνέντευξη Π. Σκοτινιώτη στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ