Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Π. Σκοτινιώτης: Καθιερώνουμε την “Κάρτα του Εθελοντή” ως ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς τους

Την καθιέρωση της “Kάρτας του Eθελοντή” ως ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των εθελοντών συμπολιτών, αλλά και ως ένα ελάχιστο, ηθικό κυρίως, κίνητρο, για τους υπόλοιπους συμπολίτες, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης προς τιμήν των εθελοντών της πόλης που στήριξαν το έργο και τις δράσεις του Δήμου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας. 

Π.Σκοτινιώτης: Στόχος μας η ενδυνάμωση του ρόλου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Την ανάγκη ο Δήμος να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και να γίνει πιο φιλικός και πιο αποτελεσματικός στην παροχή υπηρεσιών, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας την Παρασκευή σε μαζική συγκέντρωση κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επισκέψεων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων για τον απολογισμό της πρώτης τριετίας του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου. 

Μαζική ανταπόκριση εθελοντών στο Let’s do it Volos

Περισσότεροι από 250 εθελοντές συμμετείχαν στις δράσεις καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Απριλίου στο Βόλο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας ‘’Let’s Do It’’, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου και της Οργάνωσης Θεσσαλίας «Let’s do It Greece». Οι 256 εθελοντές, 124 ενήλικες και 132 παιδιά, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 265 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και ογκώδη αντικείμενα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για το δικαίωμα σε μια πόλη όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.  

Συνέχεια του αφιερώματος στο ισπανικό σινεμά με την ταινία «Η μαμά κλείνει τα εκατό…»

Το 4ο Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο συνεχίζεται με τη δεύτερη ταινία «Mamá cumple cien años (Η μαμά κλείνει τα εκατό)», του Carlos Saura, παραγωγής του 1979 και διάρκειας 94 λεπτών, τη Μεγάλη Δευτέρα στις 14 Απριλίου. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO» και την Πρεσβεία της Ισπανίας προβάλουν μία από τις δημοφιλέστερες ισπανικές ταινίες στο «Αχίλλειο», στις 9.30 το βράδυ, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.
Όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα εκατό χρόνια της γηραιάς μητέρας. Απ’ τη συγκέντρωση δε λείπουν η γκουβερνάντα της οικογένειας, με τον άντρα της. Παλιές και νέες προστριβές βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ γίνονται οι προετοιμασίες για τη γιορτή.