Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Το Σχέδιό μας για την κρουαζιέρα, του Απ. Παπατόλια

Τα τελευταία, δέκα χρόνια, το λιμάνι του Βόλου φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια, τα οποία αρχικά το επέλεγαν ως τον πλησιέστερο προς τα Μετέωρα θαλάσσιο σταθμό. Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, μόνον το 20% των επισκεπτών μεταβαίνει πλέον στα Μετέωρα, ενώ οι περισσότεροι κινούνται στην πόλη, αποτελώντας μια ικανοποιητική πηγή εισοδήματος για την τοπική αγορά, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η πόλη θα καταφέρει να οργανώσει ακόμη καλύτερα την υποδοχή τους. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πρέπει να συνεχιστούν και να εμπλουτιστούν.

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη – Ν.Τσιλιμίγκα

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Νίκος Τσιλιμίγκας, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Τζ.Τσαλίκη και άλλα στελέχη του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία». 

Οι Μάγνητες της διασποράς ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο για το Πάσχα

Για μία ακόμη φορά οι Μάγνητες της διασποράς στάθηκαν στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας για τις ημέρες του Πάσχα, φροντίζοντας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η δράση τους, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για αλληλεγγύη και συμπαράσταση, είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί η πλήρης υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη. 

Παράσταση μπαλέτου στο “Αχίλλειον” σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden

H εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου «Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Christopher Wheeldon προβάλλεται τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις 21:15 στο «Αχίλλειον» σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου. Η προβολή της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, που εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε συνολικά σπουδαίες παραστάσεις. Το πρόγραμμα παρουσιάζεται στο Βόλο σε συνεργασία του Δήμου Βόλου - Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.