Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Π. Σκοτινιώτης: Θα απέχουμε από την εφαρμογή της εγκυκλίου για την αξιολόγηση του προσωπικού


Για παραλογισμό που βιώνουν οι δήμοι από τις ανερμάτιστες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης κάνει λόγο ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Π. Σκοτινιώτης, αναφερόμενος στις διατάξεις για την αξιολόγηση του προσωπικού των δήμων, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, ότι θα απέχει από την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου. Ο Δήμαρχος Βόλου, επίσης, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου, διαφανούς και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης προσωπικού, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και των προσφερομένων στους πολίτες υπηρεσιών.

Στον Δήμαρχο Βόλου η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά, συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη του κόμματος. Η κ.Κοππά ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου και παράλληλα ενημερώθηκε για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Βόλου ειδικότερα.

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Κ.Πιερρακάκη

Με τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στο Βόλο ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε επίσης η Αντιδήμαρχος κ.Νατάσα Οικονόμου, ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τον κ.Πιερρακάκη για τα σημαντικά θέματα της πόλης και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής κατά την τελευταία τριετία, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο τρίπτυχο “κοινωνική προστασία - βιώσιμη πόλη - επενδύσεις”. 

Έλεγχος στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου για συμπεριφορά υπαλλήλου

Τη διερεύνηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», σύμφωνα με το οποίο υπάλληλος της υπηρεσίας αρνήθηκε να παραλάβει αιτήσεις για ρυθμίσεις παλαιών οφειλών προς το Δήμο, ζήτησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Ξηρακιάς από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Δήμου Βόλου. 
Όπως είναι γνωστό, με νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους οφειλέτες του Δήμου να προχωρήσουν σε μακροπρόθεσμους διακανονισμούς αποπληρωμής με παραγραφή των προσαυξήσεων που έχουν συσωρευθεί. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και θα ισχύσει για 4 μήνες, ήτοι μέχρι 15 Αυγούστου του 2014.

Ο Βόλος συμμετέχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ “RIscARTI” στη Ρώμη

O Δήμος Βόλου συμμετέχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ δημιουργικής ανακύκλωσης μέσω της τέχνης “RIscARTI” (Risc-ARTI 1’ Festival Internazionale di riciclo creativo) που πραγματοποιείται στη Ρώμη από 2 έως 12 Μαΐου 2014. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρώμης, της Νομαρχίας του Lazio, του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων συναφών φορέων.

«Το σχέδιο μας για τη στήριξη των νέων Επενδύσεων», του Απόστολου Παπατόλια

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι η περιοχή υστερεί σοβαρά σε ιδιωτικές επενδύσεις. Η δημόσια πρόσκληση σε υποψήφιους επενδυτές, αξιοποιώντας παράλληλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με την τόνωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την επέκταση του μοντέλου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, αποτελούν σύγχρονες προτάσεις για να έρθουν νέες δουλειές στον τόπο. Οραματικός, αλλά συνάμα και απόλυτα ρεαλιστικός, στόχος της Παράταξής μας είναι να μετατραπεί ο Βόλος, με τις ενεργητικές και συντονισμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, σε «Πόλη Ποιότητας» με το μικρότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Προτείνουμε τα ακόλουθα βήματα για τη στήριξη νέων ιδιωτικών επενδύσεων.

Π.Σκοτινιώτης: Στόχος μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες

Συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μελών του Συλλόγου που αφορούν κυρίως τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους στην πόλη. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών με κινητικές αναπηρίες και προωθεί λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, δρομολογήθηκε και η επίλυση του προβλήματος στέγασης του Συλλόγου «Ιππόκαμπος», που αποτελούσε πάγιο αίτημα των 120 μελών του και σύντομα θα υλοποιηθεί η μεταστέγαση των γραφείων του Συλλόγου σε δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γιαννιτσών, στη συνοικία των Παλαιών.