Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ο κ.Πατσιαντάς δεν μπορεί να συνεχίσει να ψαρεύει σε θολά νερά

Στις συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές του Π.Σκοτινιώτη, κατά την ομιλία του στην επιβλητική συγκέντρωση για την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», ο κ.Πατσιαντάς «απάντησε» με ένα εμπαθές, αλαζονικό και απολίτικο παραλήρημα. Επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, πως στην απέλπιδα προσπάθειά του να κρύψει την πολιτική ανεπάρκεια και την προγραμματική του ένδεια, έχει χάσει κάθε μέτρο, επαναλαμβάνοντας την ίδια τακτική και τα ίδια λάθη του 2010. Εμείς δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσουμε. Θα επιμείνουμε, αντίθετα, να καταθέτουμε ολοκληρωμένες, καινοτομικές αλλά και απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της μείζονος πόλης μας, γιατί έχουμε πλήρη επίγνωση ότι την επόμενη πενταετία θα κριθούν πολλά για το Βόλο και την αναπτυξιακή του προοπτική.

Να πώς λειτουργεί ο γκαιμπελίστικος προπαγανδιστικός μηχανισμός του κ.Μπέου

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις χυδαιότητας του κ.Μπέου. Ο βίος και η πολιτεία του, άλλωστε, είναι γνωστά στο πανελλήνιο.. Προκειμένου, όμως, να βγάλουν οι συμπολίτες μας τα συμπεράσματά τους για το πώς λειτουργεί ο γκαιμπελίστικος προπαγανδιστικός μηχανισμός του κ.Μπέου, περιοριζόμαστε να παραθέσουμε κατά λέξη το επίμαχο σημείο της ομιλίας του κ.Π.Σκοτινιώτη, στο οποίο υποτίθεται ότι απαντάει: «Ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου κατοχυρώνουν πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας. Και εμείς τις δημοκρατικές αυτές κατακτήσεις τις υπερασπιζόμαστε με πάθος και αδιακρίτως, χωρίς καμία εξαίρεση. Το ερώτημα όμως είναι γιατί και με ποιο ηθικό ανάστημα διεκδικεί να γίνει δήμαρχος του Βόλου πριν καθαρίσει με τις δικαστικές του εκκρεμότητες.

Δήμος Βόλου: Παρεμβάσεις καθαρισμού σε Αλιβέρι και Ξηριά

Σημαντικές παρεμβάσεις καθαρισμού στις περιοχές του Αλιβερίου και του Ξηριά, πραγματοποίησε τον Απρίλιο, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση περίπου 1.800 τόνων απορριμμάτων. Η Υπηρεσία Καθαριότητας, παρά τις συνεχείς μειώσεις σε προσωπικό και πόρους, συνεχίζοντας τις εντατικές προσπάθειες που ξεκίνησε από την περσινή χρονιά για τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων, επιχειρεί συντονισμένες παρεμβάσεις, με στόχο την πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη. Το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν πολυήμερες παρεμβάσεις καθαρισμού σε δύο ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές του Δήμου, στο Αλιβέρι και τον Ξηριά.

Π.Σκοτινιώτης: Το εργατικό κίνημα να βρει το σύγχρονο βηματισμό του

Σε δήλωσή του για τον αυριανό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Σήμερα που η λαίλαπα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας, πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα, το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα και αναδεικνύει την ανάγκη για νέα οργάνωση του εργατικού κινήματος, ώστε, απαλλαγμένο από κομματικές και άλλες εξαρτήσεις, να βρει το σύγχρονο βηματισμό του. 

Εκδήλωση της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ευρωπαϊκού προγράμματος


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου (Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ.), ως συντονιστής φορέας του έργου με τίτλο «Διακυβέρνηση για τους Νέους (Governance for Youth) • Go4You», διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», στο πλαίσιο της υποδράσης 1.3 “Σχέδια Νέων για τη Δημοκρατία”, της Δράσης 1 “Νεολαία για την Ευρώπη” του Προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση 2007-13” που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εθνικό συντονιστή της δράσης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το οποίο εποπτεύεται από το Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.