Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι παιγνίδια παίζει ο Α.Μπέος;

Τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι παιγνίδια παίζει ο Α.Μπέος, είναι το ερώτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή το νέο εξώδικο που απέστειλε λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση. «Είναι απίστευτο», τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, «ότι, την ώρα που η ΕΡΓΗΛ έχει εξαπολύσει επιχείρηση εκφοβισμού, με αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που στρέφονται προσωπικά εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ και αιρετών, οι οποίοι απλώς κάνουν το καθήκον τους, στο πλαίσιο της νομιμότητας, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Επιχείρησης, και την ώρα που καταφέραμε να αποκαλυφθεί το “μυστικό” που κρυβόταν κάτω από τη γη και η ΔΕΥΑΜΒ έβαλε πλώρη για να διεκδικήσει τα πραγματικά  της δικαιώματα απέναντι σε μια αδηφάγο εταιρεία, αυτή τη στιγμή διάλεξε ο κ Μπέος για να κάνει εξώδικο και να μας κατηγορεί, στην ουσία, για συγκάλυψη σκανδάλων.

Θετική αξιολόγηση έργου της ΔΕΥΑΜΒ για χρηματοδότηση από JESSICA

Επιλέξιμο έκρινε το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο που πρότεινε η ΔΕΥΑΜB, στο πλαίσιο του προγράμματος Jessica, όπως ενημέρωσε το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Πρόκειται για τα συνοδά έργα του αποχετευτικού της Αγριάς, του Αγίου Στεφάνου και της Ιωλκού. «Το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ΕΠΠΕΡΑΑ (Εθνική Τράπεζα) έκρινε το έργο ως επιλέξιμο και αυτό που μένει, πλέον, είναι να συζητήσουμε μαζί του τους όρους της δανειοδότησης: τα επιτόκια, το χρόνο αποπληρωμής του δανείου κ.λ.π. Αυτό φυσικά θα γίνει  μετά τις εκλογές.

Α.Παντσάς: Όποιος είναι έξω από το χορό, μπορεί εύκολα να τάζει…αδέσποτα με πετραχήλια

Σε δήλωσή του με αφορμή τις αναφορές στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» για το θέμα των αδεσπότων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Αντιλαμβανόμαστε ότι το θέμα των αδεσπότων δείχνει «πιασάρικο» τόσο ώστε να γίνει μείζον σε ένα αναιμικό «πρόγραμμα», κάτι δηλαδή σαν βήχας ψάλτου που έχει χάσει το τροπάριο. Φαινομενικά είναι χρήσιμο σε μια προεκλογική καμπάνια για βραχυπρόθεσμα  εκλογικά οφέλη αφού, όποιος είναι έξω από το χορό, μπορεί εύκολα να τάζει…αδέσποτα με  πετραχήλια. Επειδή όμως συμφωνούμε απολύτως ότι «το ζήτημα των αδέσποτων είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού, ανθρωπιάς και ευαισθησίας», όπως εισαγωγικά αναφέρεται στο πρόγραμμα του κυρίου Μπέου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ολίγα τινά, μέσα από τα οποία αποδεικνύεται ότι τα παραπάνω ήταν, στα τριάμισι χρόνια πού πέρασαν, βασικές αρχές και φροντίδα της Δημοτικής Αρχής Βόλου, πράγμα που μάλλον αγνοούν οι συντάκτες του προγράμματος: 

Π.Σκοτινιώτης: Τα θέματα της εκπαίδευσης αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα

«Σε μια εποχή που οι δαπάνες για την Παιδεία διαρκώς περιορίζονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με το χειρότερο τρόπο, η Δημοτική Αρχή του Βόλου, αισθανόμενη το βάρος της κοινωνικής ευθύνης, έθεσε τα θέματα της εκπαίδευσης σε απόλυτη προτεραιότητα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για την κάλυψη των αναγκών των διδακτηρίων και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων». Αυτό τόνισε ο νυν και εκ νέου Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα με τους Προϊσταμένους και τα στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». 

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη με Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της εικόνας και λειτουργίας της πόλης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο νυν και εκ νέου υποψηφίος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ.Δημ.Κολυνδρίνη. Ο κ.Σκοτινιώτης ενημερώθηκε για την πορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και για τα βήματα που ετοιμάζεται να κάνει η διοίκηση με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, όπως η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων. Επίσης, ενημερώθηκε για τις σκέψεις δρομολόγησης διώροφου ανοιχτού λεωφορείου και τουριστικού τρένου, που θα πραγματοποιούν κυκλικές διαδρομές για τους επισκέπτες. 

Π.Σκοτινιώτης: Στοχευμένες παρεμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης σε Α. Λεχώνια και Αγ.Βλάσιο

Τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ κυριάρχησαν στις συζητήσεις που είχε ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης με κατοίκους των Άνω Λεχωνίων και του Αγίου Βλασίου, όπου περιόδευσε την Πέμπτη συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τους συμπολίτες για τις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η ΔΕΥΑΜΒ στην περιοχή τους, τονίζοντας ότι, παρά τη συνεχή μείωση του προσωπικού, η Επιχείρηση κατορθώνει και καλύπτει πλέον αποτελεσματικά όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου, με καλής ποιότητας νερό.

Παγκόσμια πολιτική πατέντα η στάση του κ.Πατσιαντά

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ.Πατσιαντά σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Βόλου θα περάσει ο συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» και ο συνδυασμός του κ.Μπέου, από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», επισημαίνεται ότι: "Η στάση του κ.Πατσιαντά αποτελεί πραγματικά παγκόσμια πολιτική πατέντα: ενώ θεωρεί βέβαιο ότι ο συνδυασμός του θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, επιδίδεται σε μονομέτωπο αγώνα όχι κατά του υποτιθέμενου αντιπάλου του στο δεύτερο γύρο, αλλά εναντίον αυτού που θεωρεί ότι θα έλθει τρίτος και, συνεπώς, θα έχει ανάγκη της στήριξης των ψηφοφόρων του στο δεύτερο γύρο! Τα σχόλια περιττεύουν. Απλώς φέραμε στη μνήμη μας τα δελτία τύπου που εξέδιδε στις  δημοτικές εκλογές του 2010, όπου μιλούσε για το "φαινόμενο Πατσιαντά".


Συστηματική προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης


Τις δράσεις καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων από αφίσες και συνθήματα συνεχίζει, παρά τη δραματική μείωση του προσωπικού της, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με στόχο μια πιο όμορφη και καθαρή πόλη. Με συστηματική προσπάθεια, εδώ και λίγο διάστημα, το Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων έχει ξεκινήσει τις δράσεις καθαρισμού αγαλμάτων και μνημείων από συνθήματα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, εξαιτίας της ποικιλίας των υλικών των επιφανειών (μάρμαρο, τσιμέντο κλπ), των χρησιμοποιούμενων χρωμάτων (μαύρο, κόκκινο, μπλε), απαιτεί τη δοκιμή διαφόρων υλικών και μέσων καθαρισμού και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τοποθέτηση προστατευτικών στοιχείων στο κέντρο του Βόλου

Καλαίσθητα προστατευτικά κάγκελα τοποθετεί ο Δήμος Βόλου, μέσω της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως είναι οι διαβάσεις πεζών, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη συγκέντρωση δημοτών. Τέτοια σημεία είναι οι διασταυρώσεις Ερμού - Κ. Καρτάλη, Ερμού – Ελ. Βενιζέλου, Δημητριάδος – Καρτάλη και Ελ. Βενιζέλου - Δημητριάδος. Επίσης σημειακή παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή των οδών Α. Γαζή – Ελ. Βενιζέλου.

Ο Δήμος Βόλου παρών στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ δημιουργικής ανακύκλωσης μέσω της Τέχνης στη Ρώμη

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται στη Ρώμη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ δημιουργικής ανακύκλωσης μέσω της Τέχνης “RIscARTI”  (Risc-ARTI 1’ Festival Internazionale di riciclo creativo), στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Βόλου. Το Φεστιβάλ προβάλλει και αντιμετωπίζει το πολύπλοκο πρόβλημα του καταναλωτισμού, της μείωσης των σκουπιδιών, της διάθεσης, της αποθήκευσης και της χρήση τους, προτείνοντας διαφορετικές μορφές χρήσης τους στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, τη μόδα, την τέχνη και τη μουσική. Ο τεράστιος χώρος του παλαιού σφαγείου της Ρώμης, το οποίο λειτουργεί σήμερα ως Πολιτιστικό  Κέντρο, διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται διάφορες ομιλίες, συζητήσεις και δρώμενα.

Π.Σκοτινιώτης: Η αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό αποτέλεσε κορυφαία έκφραση πατριωτισμού

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 69 χρόνων από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τον απεριόριστο σεβασμό και να αποτίσουμε φόρο τιμής προς όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη φασιστική και ναζιστική θηριωδία και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο. Η  αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό αποτέλεσε  κορυφαία έκφραση πατριωτισμού, που κατέδειξε ότι η αγάπη για την πατρίδα μπορεί να οδηγήσει σε ανιδιοτελή, γενναιόδωρη και μαχητική στράτευση, σε πράξεις αυτοθυσίας και ηρωισμού με μεγάλη ηθικοπολιτική αξία. Και είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί στο Βόλο  και την ευρύτερη περιοχή αναπτύχθηκε ένα από τα πιο μαζικά και ηρωϊκά κινήματα εθνικής αντίστασης, ενώ η χώρα μας συνολικά είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.