Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δήμος Βόλου: Σε εξέλιξη εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων

Ξεκίνησαν την τρέχουσα εβδομάδα οι εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων, σύμφωνα με τις μελέτες που ενέκρινε και δημοπράτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Η ανάδοχος εταιρία εγκαταστάθηκε ήδη στην οδό Φερών από όπου έγινε η έναρξη των εργασιών. Όπως είναι γνωστό, στην απόφαση της παρούσας Δημοτική Αρχής για  οριστική παραλαβή του έργου, το οποίο είχε υλοποιήσει ο πρώην Δήμος Βόλου,  ενσωματώθηκαν οι σχετικές παρατηρήσεις – προϋποθέσεις της Επιτροπής Παραλαβής του έργου, που προέβλεπαν σειρά παρεμβάσεων ώστε το υφιστάμενο δίκτυο να αποδοθεί στους χρήστες του λειτουργικό και ασφαλές. Με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του δικτύου, η οποία επίσης εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και υλοποιείται σταδιακά σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. 

Απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ένσταση για τους ναυαγοσώστες

Απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τις ενστάσεις κατά των αποφάσεων του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ηλία Ξηρακιά και της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Βόλου και την επανάληψή του με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης. Για το μεσοδιάστημα και μέχρι να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, ο Αντιδήμαρχος ανέθεσε την κάλυψη των αναγκών στη νεοϊδρυθείσα από τοπικούς γυμναστές – ναυαγοσώστες ΚοινΣεΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Νέες εργασίες επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές του Δήμου Βόλου με αυξημένες ανάγκες

Εργασίες αναβάθμισης και επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές και σημεία όπου υπάρχουν χρονίζοντα προβλήματα και ελλείψεις, σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 282.000,00 ευρώ και, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο Ι.Αβδέλαρο, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας δεκαέξι (16) μηνών.