Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Βόλος, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας του Βόλου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και η μελέτη ήδη παραδόθηκε στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πήρε το Φεβρουάριο του 2014 την καταρχήν απόφαση για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας αυτής και ανέθεσε την εκπόνηση της πρώτης φάσης προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας  στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ως καθ’ ύλην αρμόδιο δημοτικό φορέα. Η μελέτη συντάχθηκε από τον συνθέτη και Καθηγητή Πανεπιστημίου, Δημήτρη Μαραγκόπουλο, ο οποίος, ως γνωστόν, υπήρξε ο επί 25ετία καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, με γενικότερη πολύπλευρη συμμετοχή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και με πλούσια εμπειρία από διεθνείς εκδηλώσεις και θεσμούς.

Παρουσιάστηκε η νέα παραγωγή τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου με κεντρικό θέμα την ΑΡΓΩ

Με εγκωμιαστικά σχόλια έγινε δεκτή η νέα παραγωγή τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου με κεντρικό θέμα την ΑΡΓΩ, με ένα 18λεπτο βίντεο, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ΑΡΓΩ, την Τετάρτη το βράδυ, στο Αχίλλειον. Η παραγωγή έχει αποκλειστικό στόχο την τουριστική προβολή του Βόλου και της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ως κεντρικό άξονα τον παγκοσμίως γνωστό, τοπικό, μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και επιδιώκει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να παρακινήσει τον θεατή να έλθει στο Βόλο, να μάθει περισσότερα, να δει τη σύγχρονη ΑΡΓΩ, να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου και τελικά να ζήσει τον μύθο ως προσωπική εμπειρία.

Η “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά” ενεργά και δημιουργικά παρούσα στη νέα δημοτική περίοδο

Ενεργά και δημιουργικά παρούσα θα είναι στη νέα περίοδο η δημοτική παράταξη “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά”, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της, Πάνου Σκοτινιώτη. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται Συνέλευση των μελών του ψηφοδελτίου “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά”,  την Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 8,30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της  πρώτης δημοτικής περιόδου του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου  και την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή. Θέμα της Συνέλευσης είναι ο ρόλος και η δράση της δημοτικής παράταξης στη νέα δημοτική περίοδο.